Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΒρυξέλλες: Συνάντηση Κασσελάκη-Τζεντιλόνι για Ταμείο Ανάκαμψης και Σύμφωνο Σταθερότητας

Βρυξέλλες: Συνάντηση Κασσελάκη-Τζεντιλόνι για Ταμείο Ανάκαμψης και Σύμφωνο Σταθερότητας

Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης έθεσε την ανάγκη θέσπισης χρηματοδοτικού εργαλείου που θα αφορά στην κάλυψη για ζημιές και απώλειες από φυσικές καταστροφές.

Σειρά σημαντικών επαφών έχει στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επίκεντρο την οικονομία, το Σύμφωνο Σταθερότητας και το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Επίτροπο Οικονομίας και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο κ. Κασσελάκης έθεσε το ζήτημα αναδιανομή πόρων όχι προς όφελος ημετέρων όπως το έχει μετατρέψει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της κοινωνικής συνοχής.
Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης έθεσε την ανάγκη θέσπισης χρηματοδοτικού εργαλείου που θα αφορά στην κάλυψη για ζημιές και απώλειες από φυσικές καταστροφές, τονίζοντας ότι η χώρα μας από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία έχει απώλεια 4% στο ΑΕΠ.

Στη συνέχεια έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών και Εσωτερικών υποθέσεων LIBE του ευρωκοινοβουλίου, κ Αγκιλάρ. Στο επίκεντρο η υπόθεση των υποκλοπών, και η δυνατότητα συνδρομής από την επιτροπή για περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου.
Αργότερα πρόκειται να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινα τον πρόεδρο της ομάδας των πρασίνων και τους προέδρους της ευρωομάδας Αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας