Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΤο 41% των Γερμανών τάσσεται υπέρ πρόωρων εκλογών

Το 41% των Γερμανών τάσσεται υπέρ πρόωρων εκλογών

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει στην κορυφή με 30% χωρίς μεταβολή του ποσοστού της και στη δεύτερη θέση βρίσκεται η AfD με 21% (-1), ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) περιορίζεται στο 15% (-1).

Μόνο το 32% των Γερμανών επιθυμεί την εξάντληση της θητείας του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ πρόωρες εκλογές ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

Σύμφωνα με το DeutschlandTrend που διενεργείται από το Ινστιτούτο Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 41% τάσσεται υπέρ νέων εκλογών πριν από το τέλος της νομοθετικής περιόδου το 2025 και μόνο το 32% θεωρεί ότι πρέπει να εξαντληθεί η θητεία της κυβέρνησης.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει στην κορυφή με 30% χωρίς μεταβολή του ποσοστού της και στη δεύτερη θέση βρίσκεται η AfD με 21% (-1), ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) περιορίζεται στο 15% (-1). Το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνουν οι Πράσινοι (+1) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) παραμένουν στο όριο εισόδου στη Βουλή, με 5%. Αντιθέτως, η Αριστερά χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 4% και εκτός κοινοβουλίου.

Στην ίδια έρευνα αναδεικνύεται ακόμη ότι το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ανεπαρκείς τις προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει τον αντισημιτισμό στη χώρα. Το 23% θεωρεί ότι καταβάλλεται επαρκής προσπάθεια και το 9% πιστεύει ότι οι κυβερνητικές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι υπερβολικές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας