Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗν. Βασίλειο-FT : «Να αντισταθεί ο υπουργός Οικονομικών στην πίεση για...

Ην. Βασίλειο-FT : «Να αντισταθεί ο υπουργός Οικονομικών στην πίεση για μείωση φόρων»

Τα επίπεδα φόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στα υψηλότερα επίπεδα και είναι απίθανο να μειωθούν σύντομα, σύμφωνα με μια κορυφαία δεξαμενή σκέψης, το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών.

Οι εικασίες για πιθανές μειώσεις φόρων στην φθινοπωρινή δήλωση του υπουργού οικονομικών την Τετάρτη πρωτοστατούν στα περισσότερα πρωτοσέλιδα.

Η Daily Mail αναφέρει ότι ο Τζέρεμι Χαντ σκέφτηκε αν θα μειώσει τον φόρο εισοδήματος η την εθνική ασφαλιστική εισφορά ενώ οι Financial Times αναφέρουν ότι σκέφτεται να μειώσει τον φόρο εισοδήματος κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Μια κυβερνητική πηγή ανεφερε  στους Times ότι μια περικοπή στην Εθνική Ασφαλιστική είναι πιο πιθανή επειδή θα ήταν φθηνότερη και λιγότερο πληθωριστική από μια μείωση του φόρου εισοδήματος. Ωστόσο, η εφημερίδα επισημαίνει  ότι ο κ. Χαντ μείωσε τις προσδοκίες για περικοπές φόρων φυσικών προσώπων και άφησε να εννοηθεί ότι θα προτιμούσε να μειώσει τους φόρους των επιχειρήσεων για να τονώσει την ανάπτυξη.

Σε ένα κύριο άρθρο, οι FT καλούν τον υπουργό  να αντισταθεί στην πολιτική πίεση για μείωση των φόρων. Λέει ότι οι μη χρηματοδοτούμενες περικοπές στον φόρο εισοδήματος ή στην Εθνική Ασφαλιστική θα ήταν πληθωριστικές και η προσθήκη στο σωρό του χρέους της χώρας δεν είναι συνετή. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Χαντ πρέπει να παραδώσει μια πειθαρχημένη δήλωση που καθορίζει ένα σχέδιο για την αύξηση του μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού δυναμικού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κάτω από τον τίτλο «Ώρα για τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δώρα, καγκελάριε», το άρθρο της Mail υποστηρίζει ότι μια τέτοια κίνηση είναι απίθανο να προκαλέσει άνοδο του πληθωρισμού.

Η Daily Express υπογραμμίζει τις προειδοποιήσεις ότι οι συνταξιούχοι δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τον κ. Χαντ, εάν δεν καταφέρει να αυξήσει την κρατική σύνταξη κατά 8,5%.

Τα επίπεδα φόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στα υψηλότερα επίπεδα και είναι απίθανο να μειωθούν σύντομα, σύμφωνα με μια κορυφαία δεξαμενή σκέψης, το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών.

Εν όψει της φθινοπωρινής δήλωσης, οι βουλευτές των Τόρις του Συντηρητικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένης της πρώην πρωθυπουργού Λιζ Τρας, προέτρεψαν τον υπουργό οικονομικών  να ανακοινώσει περικοπές φόρων.

Ωστόσο ο ιδιοσ είχε δηλώσει  ότι οι φορολογικές περικοπές είναι «πρακτικά αδύνατες» δεδομένης της κατάστασης της οικονομίας και τόνισε ότι η μείωση του κόστους διαβίωσης ήταν η προτεραιότητά του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας