Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΓεραπετρίτης από Λονδίνο – «Θα πρέπει να παραταθεί η ανθρωπιστική κατάπαυση του...

Γεραπετρίτης από Λονδίνο – «Θα πρέπει να παραταθεί η ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα»

Επιπλέον υπάρχει και η συμφωνία ομπρέλα που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών μετά το Μπρέξιτ και προχωρά στη εφαρμογή του, ενδυναμώνοντας την εταιρική σχέση αιώνων που έχουν Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα.

Στο Λονδίνο βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Σήμερα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE. Το θέμα της ομιλίας του θα είναι «Η Ελληνική πολιτική: μελλοντικές προκλήσεις και ευκαιρίες». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον καθηγητή Kevin Featherstone, Διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και με το παριστάμενο κοινό.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, θα συμμετάσχει στη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον αρχηγό των Εργατικών Σερ Κιρ Στάρμερ την Δευτέρα το απόγευμα. Θεωρείται σημαντικό να δημιουργηθεί ένα κανάλι επικοινωνίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν αυτός ανέβει στην εξουσία, καθώς θεωρείται πρωθυπουργός εν αναμονή, τουλάχιστον όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου έτους.

Επιπλέον υπάρχει και η συμφωνία ομπρέλα που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών μετά το Μπρέξιτ και προχωρά στη εφαρμογή του, ενδυναμώνοντας την εταιρική σχέση αιώνων που έχουν Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα.

Επιπλέον μία πιθανή συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι μία λεπτή διπλωματική υπόθεση και ο κος Γεραπετρίτης έχει ασχοληθεί με αυτήν από την θητεία του στο Μαξίμου.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας το πρωί της Δευτέρας παραχώρησε συνέντευξη στο μεγάλο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Εκεί η συζήτηση περιστράφηκε στα θέματα της επικαιρότητας όπου ο κος Γεραπετρίτης είπε ότι η ανθρωπιστική παύση πρέπει να δημιουργήσει μια θετική δυναμική και υπογράμμισε την ανάγκη παράτασης της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα.

Στη Σύνοδο ΥΠΕΞ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ ο Γ. Γεραπετρίτης την Τρίτη 28/11

 

Επίσης η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην διήμερη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ αύριο στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση περιλαμβάνει για πρώτη φορά Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών ΝΑΤΟ-Ουκρανίας. Ο κος Γεραπετρίτης όταν ρωτήθηκε απήντησε ότι η Ελλάδα είναι εναντίον κάθε αναθεωρητισμού. Πρέπει να παραμείνουμε σταθερά στη βασική μας αντίληψη ότι ο ρεβιζιονισμός δεν έχει θέση στον σύγχρονο κόσμο και ότι πρέπει να εφαρμόζουμε κοινά πρότυπα σε όλες τις συγκρούσεις, είπε συγκεκριμένα ο κος Γεραπετρίτης στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας