Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΜαρινάκης: Η Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ θα περιλαμβάνει ένα...

Μαρινάκης: Η Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και στοχευμένων δράσεων

Μία σειρά πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση έχει λάβει η κυβέρνηση και κατά την προηγούμενη τετραετία με την αύξηση κατά 8% δέκα αναπηρικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και τριών επιδομάτων του e-ΕΦΚΑ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

 

Με αναφορά στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που έχει ιδρύσει στον ‘Αγιο Δημήτριο το κέντρο ειδικής εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία «Ορίζοντες», όπου απασχολούνται άτομα με νοητική αναπηρία ή αυτισμό, ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γονείς παιδιών για τις εμπειρίες τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους βελτίωσης των υπηρεσιών και της αρωγής που προσφέρει η Πολιτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όπως τόνισε στην ομιλία του, η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική που βλέπει τη συλλογική ανάπτυξη σε διαρκή σχέση με την κοινωνική συνοχή», επεσήμανε.

«Με τους πολίτες που έχουν κάποια αναπηρία να μπορούν να είναι ενεργοί, να μπορούν να είναι αυτόνομοι, να συμβάλουν στην ευημερία του τόπου με βάση τις δυνατότητές τους και τα ξεχωριστά τους ταλέντα. Έχουμε πολλά βήματα να κάνουμε για να άρουμε κάθε περιορισμό και να φθάσουμε την πλήρη ισότητα και την ουσιαστική συμπερίληψη των συμπολιτών μας με αναπηρίες», πρόσθεσε και αναφέρθηκε ειδικότερα σε προβλέψεις της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που όπως είπε θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και στοχευμένων δράσεων που απλώνονται σε πολλά πεδία. Απ’ τους θεσμούς για την εργασία μέχρι την οικονομία αλλά και τη ζωή στην πόλη.

«Ήδη, η κυβέρνηση και κατά την προηγούμενη τετραετία έχει λάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς αυξήθηκαν κατά 8% δέκα αναπηρικά επιδόµατα του Οργανισµού Προνοιακών Επιδοµάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και τρία επιδόµατα του e-ΕΦΚΑ.

Δημιουργήθηκε και εφαρμόστηκε η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, ενώ τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ- και η ψηφιακή πλατφόρµα «Εθνική Πύλη Αναπηρίας» προκειμένου οι συμπολίτες μας που έχουν κάποια αναπηρία να μην χρειάζεται να ταλαιπωρούνται σε ουρές.

Θεσμοθετήθηκε το πρόγραμμα του «Προσωπικού Βοηθού» με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, από το οποίο στην πρώτη του φάση ωφελήθηκαν 1.000 άτοµα και το οποίο επεκτείνεται σε ακόμα 1.250 άτομα. Παράλληλα, ξεκίνησε ένα νέο πρόγραµµα απασχόλησης 3.000 ΑµεΑ, µε επιδότηση του µισθού και των εισφορών τους», ανέλυσε ο κ. Μαρινάκης.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας