Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήDaily Mail: Η Χαμάς βίασε άντρες και γυναίκες στην επίθεση της 7ης...

Daily Mail: Η Χαμάς βίασε άντρες και γυναίκες στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου – Σοκαριστικές μαρτυρίες

Σοκάρουν τα στοιχεία ερευνητών του Τελ Αβίβ που μελετούν τις συνέπειες των βίαιων επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου

Σοκάρουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που είναι σε εξέλιξη ο ολοκληρωτικός πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ερευνητές του Τελ Αβίβ που μελετούν τις συνέπειες των βίαιων επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου βρήκαν στοιχεία βάσει των οποίων άνδρες και γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, όπως ισχυρίζονται ακτιβιστές.

Η εκπρόσωπος της ισραηλινής ομάδας υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Survivors of Sexual Violence», Yael Sherer, αναφέρει ότι υπήρχαν στοιχεία  και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων για σεξουαλική βία που διαπράχθηκε κατά των δύο φύλων εν μέσω των επιθέσεων της Χαμάς.

«Υπήρξε σεξουαλική επίθεση και βιασμός και των δύο φύλων σε αυτές τις κοινότητες στο νότιο Ισραήλ… έχουμε λίγους επιζώντες – όχι πολλούς», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4.

«Από τις σορούς φαίνεται ότι τα θύματα ακρωτηριάστηκαν… οι τρομοκράτες φρόντισαν να ντροπιάσουν αυτούς τους ανθρώπους και να τους ατιμάσουν», πρόσθεσε η Yael Sherer.

Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ η ισραηλινή αστυνομία ξεκίνησε τη μεγαλύτερη έρευνα για σεξουαλική βία και εγκλήματα κατά των γυναικών που διαπράχθηκε ποτέ στη χώρα.

«Είναι σαφές πλέον ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα ήταν μέρος του σχεδιασμού της Χαμάς και σκοπός τους ήταν να τρομοκρατήσουν και να εξευτελίσουν τους ανθρώπους», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η ισραηλινή αστυνομία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες δηλώσεις, φωτογραφίες και βιντεοκλίπ, το περιεχόμενο των οποίων είναι τόσο σκληρό κυρίως για τις μητέρες που βλέπουν τα κορίτσια τους με σπασμένη λεκάνη έχοντας υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας