Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΕγκαινιάστηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Εγκαινιάστηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, στο κτίριο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, στην Λεωφόρο Κηφισίας 100, Μαρούσι.

 

Στο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας λειτουργεί ένα μοντέρνο και πολύ καλά εξοπλισμένο κέντρο επιχειρήσεων που θα βοηθήσει και ενισχύσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και κρίσεων όπως πλημμύρες, χιονοπτώσεις σεισμοί και πυρκαγιές.

Ο αγιασμός τελέστηκε από εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλου, ενώ τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Παρών στα εγκαίνια ο Ευάγγελος Τουρνάς, Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων που τόνισε ότι η κλιματική κρίση μας έχει προσπεράσει δημιουργώντας τεράστιες καταστροφές σε όλο τον κόσμο, όπου αυτά τα φαινόμενα που ζήσαμε μας δείχνουν τα νέα δεδομένα. «Πρέπει να οχυρωθούμε περισσότερο, να ρίξουμε τις προσπάθειες μας σε δύο κατευθύνσεις. Μία κατεύθυνση είναι η πρόληψη με προληπτικές δράσεις που θα οχυρώσουν καλύτερα τις περιοχές την ανθρώπινη ζωή και τον φυσικό μας πλούτο. Ταυτόχρονα ενισχύουμε και την δεύτερη κατεύθυνση που είναι η καταστολή. Ενισχύουμε τις δυνάμεις καταστολής μέσα από το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ αξίας 2,2 δις. ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Τουρνάς, που στο τέλος είπε «Χαιρετίζουμε την ενέργεια αυτή της Περιφέρειας όπου θα λειτουργήσει ως προάγγελος αυτού που σχεδιάζουμε με τα περιφερειακά επιχειρησιακά κέντρα σε όλη την Ελλάδα».

Ο Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, τόνισε ότι απόψε εγκαινιάζεται το πρώτο από τα 13 περιφερειακά επιχειρησιακά κέντρα σε όλη την Ελλάδα που έχουν σχεδιασθεί και εξαγγελθεί και είναι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.

Επίσης, χαιρέτησαν την παρουσίαση η Αλεξία Τσούνη, Επιστημονική Συνεργάτιδα Επιχειρησιακής Μονάδας BEYOND, ΙΑΑΔΕΤ, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και ο εκπρόσωπος της εταιρείας SATWAYS, Νίκος Πασσάς, Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του για την κατασκευή του Επιχειρησιακού Κέντρου και δήλωσε ότι είναι σίγουρος η νέα διοίκηση με τον κύριο Νίκο Χαρδαλιά θα συνεχίσει και θα μεγαλώσει αυτή την προσπάθεια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση από τον Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ν. Πασσά στις εγκαταστάσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας