Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΔΝΤ: Υποστηρίζει τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση της Αργεντινής για...

ΔΝΤ: Υποστηρίζει τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση της Αργεντινής για τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών

«Η αποφασιστική εφαρμογή του θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της οικονομίας και θα θέσει τα θεμέλια για πιο βιώσιμη ανάπτυξη με επικεφαλής τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε εκπρόσωπος  του Δ.Ν.Τ.

Το τεχνικό επιτελείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε την υποστήριξη του στα αρχικά μέτρα που έλαβε η εκτελεστική εξουσία της Αργεντινής για τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών.

Μεταξύ των βημάτων που ανακοίνωσε ο νέος Υπουργός Οικονομίας της χώρας, Λουίς Καπούτο, είναι μια σημαντική διόρθωση της επίσημης συναλλαγματικής ισοτιμίας, η οποία θα πάει από 400 σε 800 πέσος ανά δολάριο, και μια σημαντική μείωση των κρατικών δαπανών με στόχο την επίτευξη δημοσιονομικής ισορροπίας και να μειώσει τη νομισματική έκδοση στη ρίζα.

«Η αποφασιστική εφαρμογή του θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της οικονομίας και θα θέσει τα θεμέλια για πιο βιώσιμη ανάπτυξη με επικεφαλής τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε εκπρόσωπος  του Δ.Ν.Τ.

Τόνισε ότι «Το προσωπικό του Δ.Ν.Τ και οι νέες αρχές της Αργεντινής θα εργαστούν γρήγορα την επόμενη περίοδο». «Μετά τις σοβαρές οπισθοδρομήσεις στην οικονομική πολιτική τους τελευταίους μήνες, αυτό το νέο πακέτο μέτρων αποτελεί μια καλή βάση για τη συνέχιση των συζητήσεων με στόχο τον αναπροσανατολισμό του τρέχοντος προγράμματος που υποστηρίζεται από το Ταμείο», κατέληξε ο Διευθυντής Επικοινωνιών του Δ.Ν.Τ.

Η συμμόρφωση με αυτούς τους στόχους αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου το Ταμείο να πραγματοποιεί τριμηνιαίες εκταμιεύσεις που επιτρέπουν στη χώρα να πληρώνει τις οφειλές της στον οργανισμό και να μην οδηγείται σε αθέτηση υποχρεώσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας