Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΖελένσκι: Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπάν «δεν έχει κανένα λόγο να εμποδίσει την...

Ζελένσκι: Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπάν «δεν έχει κανένα λόγο να εμποδίσει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ»

Ζελένσκι: «Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν έχει κανένα λόγο να μπλοκάρει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Του ζήτησα να μου δώσει έναν λόγο και ακόμη περιμένω μια απάντηση» 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη νορβηγική πρωτεύουσα έπειτα από συνάντηση που είχε με ηγέτες των σκανδιναβικών χωρών ότι:

«Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν δεν έχει κανένα λόγο να μπλοκάρει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Του ζήτησα να μου δώσει έναν λόγο, όχι τρεις, πέντε ή δέκα, αλλά έναν. Ακόμα περιμένω μια απάντηση»

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επανέλαβε νωρίτερα σήμερα τη θέση του λέγοντας ότι η Βουδαπέστη θα εμμείνει στη στάση της ότι η ΕΕ δεν πρέπει να ξεκινήσει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία, αλλά θα πρέπει αντ’ αυτού να θέσει στόχο μια στρατηγική εταιρική σχέση. Επανέλαβε επίσης ότι το θέμα θα πρέπει να βγει από την ατζέντα της συνόδου κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα καθώς η Ουγγαρία δεν θα εγκρίνει την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Ουκρανία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας