Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΧριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης για τους αστέγους της Αθήνας

Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης για τους αστέγους της Αθήνας

Θαλπωρή και αλληλεγγύη για τους άστεγους της Αθήνας με Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης

 

Χωρίς δουλειά και λόγω κρίσης βρέθηκε στο δρόμο και ο Νίκος ένα νέο παιδί, που δήλωσε: « δεν ήρθαμε μόνο για το φαγητό αλλά για να δούμε ο ένας τον άλλον».

Ο αριθμός των ανθρώπων, οι οποίοι ζουν κυριολεκτικά στο δρόμο μόνο στην Αθήνα είναι τριψήφιος. Οι οργανωμένες δράσεις του πολυδύναμου κέντρου αστέγων και της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Αθηναίων ,τα δημόσια υπνωτήρια και οι ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας ανακουφίζουν τους άστεγους τη Αθήνας.

Η Μελίνα Δασκαλάκη, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων – ΚΥΑΔΑ, είπε: «Το τραπέζι τα έχει όλα και πολλή αγάπη για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν οικογένεια σαν εμάς να περάσουν και αυτοί όμορφα τις γιορτινές μέρες».

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας λίγο πριν αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του έδωσε το παρόν στο χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης.

Όπως δήλωσε: «Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτό είναι και το μήνυμα των Χριστουγέννων, ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Η νέα δημοτική αρχή έχει σαν δέσμευσή της την κοινωνική ένταξη αυτών των ανθρώπων και θα είναι προτεραιότητα όλη την χρονιά».

Επιπλέον 1.200 εορταστικά γεύματα μαζί με παραδοσιακά γλυκίσματα μοιράστηκαν σε άστεγους στο δρόμο, στις δομές φιλοξενίας αστέγων του Δήμου, καθώς και σε άλλες δομές που υποστηρίζονται από το Κ.Υ.Α.Δ.Α. Το γιορτινό τραπέζι θα στηθεί και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας