Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤι αλλάζει στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων

Τι αλλάζει στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων

Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων: Ποιες αλλαγές φέρνει το 2024 στην φορολογία τους

Αναφορικά με το θέμα της φοροδιαφυγής, παρέπεμψε στις δηλώσεις του κυρίου Θεοχάρη και του κυρίου Πιτσιλή που λένε ότι η βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα έχει φορολογική συμμόρφωση άνω του 90%. “Δεν υπάρχει άλλος κλάδος με τέτοια φορολογική συμμόρφωση, άρα δεν υπήρχε θέμα να πιάσουμε φοροδιαφυγή. Αλλάζει όμως το καθεστώς που δουλεύουμε. Στην Ελλάδα η βραχυχρόνια μίσθωση μπαίνει στο ΦΠΑ για όσους τουλάχιστον έχουν από τρία και πάνω ακίνητα. Δεν υπάρχει άλλη χώρα, δεν υπάρχει καμία ανταγωνιστική μας χώρα, όπως Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία που να έχουν ΦΠΑ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, είπε. Αυτό σημαίνει ότι επιβαρυνόμαστε με 13%, σαν να είμαστε ξενοδοχεία, και το οποίο βεβαίως με πολύ δυσκολία ένα μέρος θα επιτρέψουμε στους πελάτες μας.

Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, είπε, τι σημαίνει τρία ακίνητα. Παραδείγματος χάρη, ένας ιδιώτης έχει ένα μεγάλο σπίτι και νοικιάζει από αυτό τρία δωμάτια ξεχωριστά.

Και επομένως έχει ένα ΑΤΑΚ γιατί το ακίνητο είναι ένα και έχει τρεις αριθμούς μητρώου ακινήτων, όπως λέμε εμείς για τα τρία ξεχωριστά δωμάτια. Μπορεί να συνεχίσει σαν ιδιώτης ή πρέπει να το κάνει επιχείρηση;
Περιμένουμε μια διευκρινιστική ερμηνευτική εγκύκλιο επί αυτού”, υπογράμμισε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας