Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓ. Καββαθάς: Μεγάλος κερδισμένος των γιορτών η εστίαση

Γ. Καββαθάς: Μεγάλος κερδισμένος των γιορτών η εστίαση

Το 2023 ήταν μια καλή χρονιά γενικά για την εστίαση επεσήμανε ο Γιώργος Καββαθάς Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων

Το 2023 ήταν μια καλή χρονιά γενικά για την εστίαση επεσήμανε ο Γιώργος Καββαθάς Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων. Υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις στις γιορτές λόγω προειδοποιήσεων για τον κορωνοϊό αλλά δεν επισκίασαν την καλή εικόνα την περίοδο των γιορτών, πρόσθεσε. Αυτό όμως που πλήττει την εστίαση είναι η αύξηση του λειτουργικού κόστους κατά 44% λόγω ενέργειας και πρώτων υλών, τόνισε ο κ. Καββαθάς.

Το επόμενο διάστημα υπάρχουν πολλές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις εστίασης οπότε δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον, είπε. Αναμέναμε μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε ολόκληρη την εστίαση πράγμα που δεν έγινε και μάλιστα αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα αναψυκτικά από 1ης Ιανουαρίου. Γενικά στην εστίαση είχαμε μείωση του όγκου των παραγγελιών αλλά και της συχνότητας των παραγγελιών, κατέληξε ο κ. Καββαθάς. Αναφορικά με τα εμπορικά καταστήματα, διαπίστωσε ότι δεν πήγαν καλά στις γιορτές και ότι μόνον οι πολυεθνικές βγήκαν κερδισμένες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας