Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣτο εδώλιο για δωροληψία και διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί

Στο εδώλιο για δωροληψία και διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί

Ο Σαρκοζί αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Ο Νικολά Σαρκοζί θα δικαστεί για διαφθορά και παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας, σε σχέση με τη φερόμενη χρηματοδότηση από τη Λιβύη της επιτυχημένης προεκλογικής εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές του 2007.

Μια προκαταρκτική ακροαματική συνεδρίαση της δίκης ορίσθηκε για τις 7 Μαρτίου 2024, ανακοίνωσε σήμερα η Οικονομική Εισαγγελία (PNF).

Η κυρίως δίκη, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορούνται άλλα 12 πρόσωπα, έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2025 στο Παρίσι και θα διαρκέσει τέσσερις μήνες.

Ο Σαρκοζί αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί για δωροληψία, σύσταση και συμμορία, παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας και κλεπταποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων λιβυκών κεφαλαίων.

Με βραχιολάκι για ένα χρόνο καταδικάστηκε στο εφετείο

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο Νικολά Σαρκοζί έχασε την έφεση που είχε ασκήσει μετά την καταδίκη του το 2021 για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Το δικαστήριο επικύρωσε την ποινή φυλάκισης τριών ετών που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό. Τα δύο έτη είναι με αναστολή, αλλά ο Νικολά Σαρκοζί δεν θα μπει στη φυλακή. Για ένα χρόνο θα φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί αφορά προσπάθειά του να δωροδοκήσει δικαστή το 2014- όταν πλέον δεν ήταν ηγέτης της χώρας- προκειμένου να αποσπάσει απόρρητες πληροφορίες που αφορούσαν έρευνα για τα οικονομικά της προεκλογική εκστρατείας που είχε κάνει το 2007.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας