Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΒιετνάμ-ΗΠΑ: Πανίσχυρες εταιρίες σύναψαν συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων

Βιετνάμ-ΗΠΑ: Πανίσχυρες εταιρίες σύναψαν συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτησε την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως cloud computing, ημιαγωγών και τεχνητή νοημοσύνη.

Aμερική και Βιετνάμ έκλεισαν συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω των κολοσσών Boeing, Microsoft και Nvidia, μετά την αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Πρόκειται για μία ιστορική μετατόπιση στην εξωτερική πολιτική Αμερικής και Βιετνάμ και μία απάντηση στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην παγκόσμια αγορά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτησε την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως cloud computing, ημιαγωγών και τεχνητή νοημοσύνη, κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο Ανόι και στην τελετή που διοργάνωσε το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Ενισχύουμε τη συνεργασία μας σε κριτικές και αναδυόμενες τεχνολογίες κυρίως γύρω από το χτίσιμο μίας πιο ανθεκτικής αλυσίδας εφοδιασμού ημιαγωγών»

τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ανώτερα διοικητικά στελέχη από τις εταιρείες Google, Intel, Amkor, Marvell, GlobalFoundries και Boeing, παρευρέθηκαν στην τελετή. Ανάμεσα στις συμφωνίες που ανακοινώθηκαν ήταν μία συμφωνία 7,8 δισ. δολαρίων από την Vietnam Airlinse για την αγορά 50 Boeing 737 MAX, projects τεχνητής νοημοσύνης στα οποία εμπλέκονται οι Nvidia και Microsoft και η κατασκευή κέντρων σχεδιασμού ημιαγωγών από τις εταιρείες Synopsys και Marvell

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας