Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαYπό την αιγίδα του δήμου Τρίπολης και του Δασαρχείου Βυτίνας το 4ο Πανελλήνιο...

Yπό την αιγίδα του δήμου Τρίπολης και του Δασαρχείου Βυτίνας το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υλοτομίας

Στο μουσείο, λειτουργούν εκθέσεις εργαλείων και πρακτικών υλοτόμησης και επεξεργασίας του ξύλου, αναβιώνοντας με τον τρόπο αυτό, μια ολόκληρη σελίδα της Αρκαδίας.  

Το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υλοτομίας, το οποίο διοργανώνεται από τις εταιρείες Husqvarna και Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ, πιστό στο ραντεβού του, υποδέχεται για τέταρτη χρονιά τους λάτρεις του είδους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, στις 16 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Δασικής Ιστορίας Μαινάλου στο χωριό Χρυσοβίτσι του δήμου της Τρίπολης.

Τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Τρίπολης και του Δασαρχείου Βυτίνας.,

Η σημαντική αυτή εκδήλωση, έχει ενταχθεί στις παράλληλες δράσεις, οι οποίες πλαισιώνουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Τρίπολης.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο πρωτάθλημα, πανελλαδικής εμβέλειας, με συμμετέχοντες υλοτόμους, που διαγωνίζονται σε αγωνίσματα δεξιοτεχνίας, ταχύτητας, καλλιτεχνικής ματιάς και άλλων δεξιοτήτων.

Φέτος στο πλαίσιο του πρωταθλήματος αυτού, θα υπάρξουν παράλληλες θεματικές δράσεις, που στοχεύουν στον εμπλουτισμό της εμπειρίας των παρευρισκόμενων θεατών, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω καθιέρωση του θεσμού, αλλά και στην ανάδειξη της πανέμορφης περιοχής του ορεινού όγκου του Μαινάλου.

Παράλληλα με την διεξαγωγή των αγωνισμάτων, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας, όπου παρουσιάζεται όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, που σχετίζονται με τη λήψη, επεξεργασία και αξιοποίηση της ξυλείας, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.

Το Χρυσοβίτσι, το ιστορικό αυτό χωριό του Μαινάλου, υπήρξε μεγάλο υλοτομικό κέντρο.

Το 1939, κατασκευάστηκε ένα μεγάλο εργοστάσιο ξυλείας, το οποίο διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην οικονομία της Αρκαδίας.

Σε αυτό το εργοστάσιο, στεγάζεται το σημερινό Μουσείο Δασικής Ιστορίας.

Πρόκειται για έναν χώρο, που ιχνηλατεί τα πρώτα βήματα της βιομηχανικής επανάστασης στον αρκαδικό χώρο.

Στο μουσείο, λειτουργούν εκθέσεις εργαλείων και πρακτικών υλοτόμησης και επεξεργασίας του ξύλου, αναβιώνοντας με τον τρόπο αυτό, μια ολόκληρη σελίδα της Αρκαδίας.

Στο 4ο Πρωτάθλημα Υλοτομίας ο ταλαντούχος ξυλογλύπτης, Άγγελος Πατσιατζής, θα πραγματοποιήσει ζωντανή επίδειξη ξυλογλυπτικής με αλυσοπρίονα, δημιουργώντας μοναδικά έργα τέχνης σε ένα πραγματικά μοναδικό σόου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας