Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΘεσσαλία: Κλειστό θα παραμείνει το πανεπιστήμιο λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από τις...

Θεσσαλία: Κλειστό θα παραμείνει το πανεπιστήμιο λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες

Πέρα από τις ζημιές που έχουν προκληθεί στα κτίρια, οι φοιτητές δυσκολεύονται να φθάσουν και στο χώρο του πανεπιστημίου.

Κλειστό θα παραμείνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί στα κτίρια του μετά την πρωτοφανή θεομηνία που «χτύπησε» την περιοχή και μέρος της Στεράς Ελλάδας.

Όπως ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού– Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο fm 104,9” ο πρύτανης του πανεπιστημίου Χαράλαμπος Μπιλλίνης, η λειτουργία του πανεπιστημίου έχει ανασταλεί έως και αύριο Παρασκευή και αύριο θα αποφασιστεί η εκ νέου αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος αφού υπάρχουν ζημιές στα κτίρια του.

Το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εδρεύει στις τέσσερις πόλεις της Θεσσαλίας: Στο Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα καθώς και τη Λαμία στη Στερά Ελλάδα. Τα κτίριά του, συνολικά καλύπτουν μια έκταση 150 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Σοβαρότερες ζημιές, σύμφωνα με τον κ. Μπιλλίνη, έχουν υποστεί τα κτίρια στο Βόλο, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα αλλά λιγότερες έχουν καταγραφεί σε Λάρισα και Λαμία.

“Στο Βόλο, πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές. Η βιβλιοθήκη έχει καταστροφές, ο πρώτος και δεύτερος όροφος γέμισαν νερά. Ζημιές και στους χώρους του κτιρίου του Πολυτεχνείου, που καταστράφηκαν ακόμη και ένας υποσταθμός της ΔΕΗ. Και το κτίριο της Επιτροπής Προγραμμάτων που έχει πάρει μέσα 2 μέτρα νερό. Αλλά ακόμη δεν έχουμε πρόσβαση στους χώρους. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει” . Επισημαίνει, ακόμη, ότι έως τώρα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η πρόσβαση στην περιοχή από τη Βόρεια Ελλάδα.

“Οι φοιτητές από τη Βόρεια Ελλάδα δεν μπορούν να φθάσουν παρά μόνο αν κάνουν το γύρο και πάνε από τα Γρεβενά”.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, θα αρχίσουν να λειτουργούν οι διοικητικές υπηρεσίες με εργασία εξ αποστάσεως. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει. “Θα ελέγξουμε πρώτα ποια κτίρια δεν έχουν υποστεί ζημιές, οτι υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα αρχίσει αν δεν διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος”, τόνισε ο κ. Μπιλλίνης. Αναφορικά με την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, ο πρύτανης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να χαθεί. “Θα δοθεί παράταση του εξαμήνου για όσο χρειαστεί”, τόνισε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη νερού, τα νεκρά ζώα που δεν έχουν περισυλλεγεί ακόμη. Ο κίνδυνος μολύνσεων είναι αρκετά σοβαρός.

Ο πρύτανης ο οποίος είναι και καθηγητής Κτηνιατρικής συστήνει «μεγάλη προσοχή στο νερό, οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να πίνουν μόνο εμφιαλωμένα νερά και να πλένουν συχνά τα χέρια τους χρησιμοποιώντας συχνά απολυμαντικά. Και υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος των κουνουπιών από τα λιμνάζοντα νερά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας