Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥπουργείο Πολιτισμού Σαουδικής Αραβίας: National Cultural Awards 2023 με 17 νικητές

Υπουργείο Πολιτισμού Σαουδικής Αραβίας: National Cultural Awards 2023 με 17 νικητές

Ο πρίγκιπας Bader bin Abdullah bin Farhan Al Saud, Υπουργός Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε: «Το Υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας έχει δεσμευτεί να διατηρήσει την ποικιλόμορφη καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά του Βασιλείου».

Η διοργάνωση των National Cultural Awards πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Four Seasons στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου απονεμήθηκαν βραβεία τόσο σε ιδιώτες όσο και φορείς για την πολύτιμη συνεισφορά τους στον πολιτιστικό τομέα του Βασιλείου. Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, το Υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, φέτος διεύρυνε τις κατηγορίες των βραβείων του στη διεθνή κοινότητα, τιμώντας άτομα και φορείς από όλο τον κόσμο που έχουν επιφέρει άριστα αποτελέσματα στον τομέα τους.

Τα National Cultural Awards της Σαουδικής Αραβίας τελούν υπό την αιγίδα του διάδοχου πρίγκιπα και πρωθυπουργού της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud. Περιλαμβάνουν 16 κατηγορίες και ένα ευρύ φάσμα τιμητικών διακρίσεων, όπως το βραβείο Πολιτιστικής Καινοτομίας, το Πολιτιστικό Βραβείο Νέων, το Διεθνές Βραβείο Πολιτιστικής Αριστείας, το Βραβείο Επιχειρηματιών και το Βραβείο Πολιτιστικού Ιδρύματος, καθώς και βραβεία ανά κλάδο για επιτεύγματα στον κινηματογράφο, τη μόδα, τη μουσική, τη λογοτεχνία και άλλους πολιτιστικούς τομείς.

Το βραβείο στην κατηγορία International Cultural Excellence Award έλαβε η Διεθνής Συμμαχία για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Περιοχές Συγκρούσεων (ALIPH), ένας οργανισμός που επιλέγει, χρηματοδοτεί και συντονίζει έργα προστασίας και αποκατάστασης μνημείων, χώρων, μουσείων, συλλογών αντικειμένων ή χειρογράφων, τόπων λατρείας και άυλης κληρονομιάς. Το Ίδρυμα έχει ενισχύσει περίπου 400 έργα σε περισσότερες από 35 χώρες σε 4 ηπείρους και έχει προωθήσει 4 σχέδια δράσης έκτακτης ανάγκης.

Ο πρίγκιπας Bader bin Abdullah bin Farhan Al Saud, Υπουργός Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε: «Το Υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας έχει δεσμευτεί να διατηρήσει την ποικιλόμορφη καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά του Βασιλείου, ενώ παράλληλα εμπνέει και υποστηρίζει την επόμενη γενιά καλλιτεχνών που και καινοτόμων». Συνέχισε προσθέτοντας «Τα National Cultural Awards της Σαουδικής Αραβίας, αποτελούν σημείο αναφοράς για τα φιλόδοξα σχέδια μας, αναδεικνύουν τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα ατόμων και ιδρυμάτων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τέχνης και του πολιτισμού του Βασιλείου της σήμερα».

«Το πρώτο International Cultural Excellence Award συνάδει με τις συνεχείς προσπάθειες και τη δέσμευση του Βασιλείου μας να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για την προστασία και τη
διατήρηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο».

«Τα National Cultural Awards σηματοδοτούν ένα σημαντικό γεγονός του πολιτιστικού έτους, δίνοντας μας την ευκαιρία να γιορτάσουμε και να αναδείξουμε τα μεγάλα επιτεύγματα διαφόρων τομέων της πολιτιστικής κοινότητας».

Αναλυτικός κατάλογος με τα βραβεία που απονεμήθηκαν φέτος:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας