Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΤο «Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλευρό των πληγέντων της Θεσσαλίας

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλευρό των πληγέντων της Θεσσαλίας

Αυτήν την στιγμή τουλάχιστον 15 άτομα από το “Χαμόγελο του Παιδιού” βρίσκονται επί ποδός στην περιοχή της Θεσσαλίας για την στήριξη του πληθυσμού.

Στις δύσκολες ώρες φαίνεται η αλληλεγγύη μέσα από δομές που υπηρετούν το σύνολο. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” δίνει το παρόν σε αυτήν την καταστροφή που άγγιξε τις καρδιές όλων.

Όπως εξηγεί η Χριστίνα Σκούρου Κοινωνική Λειτουργός στον Οργανισμό, η κινητοποίηση ήταν άμεση και η δράση ενισχύεται καθημερινά. Παντού δημιουργούνται χώροι που θα βοηθήσουν τον πληθυσμό. «Στο 4ο νηπιαγωγείο Παλαμά, στο κέντρο στήριξης στην Λάρισα, ενώ συνάδελφοι πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, γιατί κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα».

«Με το κινητό ιατρείο μας δίνουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη. Άτομα που έχουν ανάγκη των βασικών παροχών, που δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν φροντίδα ιατρική, αντιμετωπίζονται με τις ομάδες των εθελοντών του “Χαμόγελου του Παιδιού”».

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” στηρίζει τους πλημμυροπαθείς

Από τις 9:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδι Το “Χαμόγελο του Παιδιού” παράλληλα με όλες τις έκτακτες υπηρεσίες που παρέχει στη Θεσσαλία με έδρα τη Λάρισα και την Καρδίτσα, λειτουργεί το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στο κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά, παρέχοντας σε παιδιά και ενηλίκους ιατρικούς ελέγχους, εξετάσεις, συμβουλές, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη, ενώ παρέχεται δημιουργική απασχόληση σε παιδιά

«Άτομα έρχονται και ζητούν βοήθεια από τους ψυχολόγους, καθώς το σόκ της καταστροφής είναι τεράστιο». Όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 1056, τονίζει η κ. Σκούρου. «Έχουμε επίσης τα ασθενοφόρα του Οργανισμού που διακομίζουν κόσμο, σε νοσοκομεία, εφ’ όσον παραστεί ανάγκη.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” στηρίζει τους πλημμυροπαθείς

Αυτήν την στιγμή τουλάχιστον 15 άτομα από το “Χαμόγελο του Παιδιού” βρίσκονται επί ποδός στην περιοχή της Θεσσαλίας για την στήριξη του πληθυσμού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας