Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΣτην Ελλάδα η ολλανδική εταιρία HVA Ιnternational για την δημιουργία νέου...

Στην Ελλάδα η ολλανδική εταιρία HVA Ιnternational για την δημιουργία νέου σχεδίου αποκατάστασης στη Θεσσαλία

Η ολλανδική εταιρία αναμένεται παράλληλα να συνεργαστεί με κρατικές υπηρεσίες και συναρμόδιους φορείς για τη συλλογή δεδομένων, με στόχο την εκπόνηση μακροχρόνιων αντιπλημμυρικών έργων.

Ειδικοί επιστήμονες της ολλανδικής εταιρίας HVA Ιnternational κατέφθασαν στην χώρα ύστερα από κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης με σκοπό την  κατάρτιση σχεδίου αποκατάστασης για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας. Η Ολλανδία έχει δημιουργήσει αντίστοιχα έργα σε υψηλού κινδύνου περιοχές.

Με τους Ολλανδούς επιστήμονες συναντήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μετά το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, οι Ολλανδοί επιστήμονες συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Στρατάκο, και στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας πέταξαν με ελικόπτερο Σινούκ πάνω από τις περιοχές που έχουν πληγεί προκειμένου να κατανοήσουν σε πρώτη φάση τις προκλήσεις του έργου της αποκατάστασης. Η ολλανδική εταιρία αναμένεται παράλληλα να συνεργαστεί με κρατικές υπηρεσίες και συναρμόδιους φορείς για τη συλλογή δεδομένων, με στόχο την εκπόνηση ενός βιώσιμου Master Plan που θα βοηθήσει στην επίσπευση των διαδικασιών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.
Η HVA International, ιδρύθηκε το 1879 στην Ολλανδία. Είναι μια παγκόσμια γεωργική εταιρεία και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται στην ανάπτυξη μεγάλων (υπο)τροπικών γεωργικών έργων. Η άρδευση και η διαχείριση των υδάτων είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι εκατοντάδων έργων της HVA. Η μοναδική τεχνογνωσία που διαθέτουν οι Ολλανδοί μηχανικοί στη διαχείριση του νερού έχει χρησιμοποιηθεί συχνά για τη διαχείριση πλημμυρών και πολύπλοκων αρδευτικών έργων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας