Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
Αρχικήhomepage sliderΚ. Σκρέκας: Αύριο η ανακοίνωση για αλλαγές σε καλάθι νοικοκυριού και μαθητή

Κ. Σκρέκας: Αύριο η ανακοίνωση για αλλαγές σε καλάθι νοικοκυριού και μαθητή

Προβλέπεται να γίνουν έλεγχοι στο σύνολο των κωδικών σε όλες τις προμηθεύτριες εταιρείες που πουλούν τέτοια σχολικά είδη.

«Θα ανακοινώσουμε παρεμβάσεις στο καλάθι του νοικοκυριού και μαθητή (…) Αύριο θα ανακοινώσουμε παρεμβάσεις που θα αυξήσουν τη διαφάνεια στις τιμές»,

επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά.

Για το ενδεχόμενο αλλαγών στο καλάθι του νοικοκυριού, αλλά και ελέγχους για παραβάσεις ώστε να επιβληθούν πρόστιμα, συγκεκριμένα σημείωσε:

«Το καλάθι του νοικοκυριού είναι ένα μέτρο το οποίο έχει αποδώσει πολύ. Στο καλάθι του μαθητή θα ανακοινώσουμε και κάποια στοιχεία στατιστικά που έχουν να κάνουν με τον μεγάλο όγκο των πωλήσεων (…) Είδαμε ότι πραγματικά βοήθησε να διατηρηθούν σταθεροί και να μειωθούν πολλοί κωδικοί. Είχαμε και αύξηση σε κωδικούς, αλλά ήταν αυτοί οι οποίοι μπορεί να είναι ειδικοί, μπορεί να ήταν οι κωδικοί μόδας, ακριβά προϊόντα και λοιπά.

Αλλά στα βασικά προϊόντα, στα κινητά προϊόντα τα οποία έπρεπε ένας μαθητής να αγοράσει, ένα νοικοκυριό να αγοράσει για τον μαθητή και τη μαθήτρια για να τα χρησιμοποιήσει, είδαμε σταθεροποίηση ή μείωση τιμών.

Γίνονται έλεγχοι στο σύνολο των κωδικών σε όλες τις προμηθεύτριες εταιρείες που πουλούν τέτοια είδη σχολικά είδη. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις θα υπάρξουν αυστηρά πρόστιμα τα οποία θα ανακοινωθούν».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας