Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderOHE-Ομιλία Ερντογάν: Ζητά από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το «ψευδοκράτος»

OHE-Ομιλία Ερντογάν: Ζητά από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το «ψευδοκράτος»

Είχαν προηγηθεί η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βίλνιους και η επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Άγκυρα, όπου συζητήθηκε ο οδικός χάρτης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα γίνει «μια κυρίαρχη περιοχή ειρήνης και σταθερότητας μόνο αν τα δικαιώματα και το δίκαιο όλων των μερών γίνουν σεβαστά». Γι’ αυτό, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και να αναπτύξει διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με αυτήν».

O Τούρκος Πρόεδρος συναντάται αύριο Τετάρτη στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 18:00 ώρα Ελλάδας. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δυο ηγετών, με την ελληνική πλευρά να επενδύει στο θετικό κλίμα διαλόγου που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δυο χωρών. Στόχος είναι να δοθεί ένα θετικό μήνυμα από τους δύο ηγέτες

Είχαν προηγηθεί η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βίλνιους και η επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Άγκυρα, όπου συζητήθηκε ο οδικός χάρτης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο PBS ένα 24ωρο πριν τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τα φιλικά του αισθήματα για τη χώρα μας, ρίχνοντας «καρφιά» για τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την πώληση F-16 στην Άγκυρα.

Άφησε επίσης ανοιχτό το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ επιμένοντας ότι δεν συνδέεται με την αγορά των F-16.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας