Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕΟΠΥΥ: Με ειδική χρηματοδότηση η κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών για τους πληγέντες...

ΕΟΠΥΥ: Με ειδική χρηματοδότηση η κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών για τους πληγέντες της Θεσσαλίας

Στην ιστοσελίδα της Βουλής, αναφέρεται ότι οι ιατρικές και φαρμακευτικές ανάγκες των πληγέντων της Θεσσαλίας θα καλυφθεί με ειδικής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Υπουργείο Υγείας θα αναλάβει το κόστος της απαλλαγής των πληγέντων στη Θεσσαλία από τη συμμετοχή τους, στη χορήγηση φαρμάκων και στην εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων ( έως 31/03/2024). Ο ΕΟΠΥΥ, απαντώντας στην ΠΟΣΙΠΥ τονίζει πως  σε καμία περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός των διαγνωστικών εργαστηρίων ή ότι θα μετακυλήσει το κόστος στους εργαστηριακούς ιατρούς μέσω του μηχανισμού clawback.

 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «Σχετικά με τα δημοσιεύματα για την δήθεν επιβάρυνση των εργαστηριακών ιατρών από τη θέσπιση της μηδενικής συμμετοχής των ασφαλισμένων για την χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων και την υποτιθέμενη μετακύλιση του κόστους στους προϋπολογισμούς των εργαστηριακών ιατρών, ξεκαθαρίζεται ότι η άποψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) καθώς και τα σχετικά ερωτήματα που θέτει το Συντονιστικό των Διαγνωστικών Κέντρων και των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, δεν ευσταθούν».

Και συγκεκριμένα αναφέρει «Ειδικότερα αναφέρεται ρητά στη διάταξη που έχει κατατεθεί και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Βουλής ότι η πρόσθετη δαπάνη που προκαλείται από την απαλλαγή της συμμετοχής των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας για την χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων από την κακοκαιρία Daniel θα καλυφθεί από τον ΕΟΠΥΥ κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας