Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ θρυλικός κιθαρίστας Μπράιαν Μέι των Queen συνεργάστηκε με την NASA για...

Ο θρυλικός κιθαρίστας Μπράιαν Μέι των Queen συνεργάστηκε με την NASA για τον εντοπισμό του περίφημου αστεροειδούς

Συγκεκριμένα, ο Μπράιαν Μέι και η συνεργάτιδά του Κλαούντια Μαντζόνι συνέβαλαν στη δημιουργία βραχείας λίστας πιθανών σημείων για τη συλλογή δειγμάτων.

Ο θρυλικός κιθαρίστας, ο οποίος είναι επίσης αστροφυσικός και έλαβε το διδακτορικό του από το Imperial College το 2007, βοήθησε στον εντοπισμό της τοποθεσίας από την οποία ελήφθη το δείγμα. Ο Μπράιαν Μέι είναι ειδικός στη στερεοσκόπηση, διαδικασία στην οποία χρησιμοποιούνται δύο δισδιάστατες εικόνες που, όταν τις βλέπει κάποιος και από τα δύο μάτια, δημιουργείται η αίσθηση τρισδιάστατης εντύπωσης.

Η διαδικασία ήταν απαραίτητη για να βοηθήσει στον εντοπισμό της θέσης από την οποία το διαστημόπλοιο θα μπορούσε να συλλέξει δείγματα χωρίς να καταστραφεί.

Η κάψουλα που περιείχε περίπου 250 γραμμάρια πετρωμάτων και σκόνης, τα οποία συλλέχθηκαν από τον αστεροειδή Μπενού ως μέρος της αποστολής Osiris-Rex της NASA, προσγειώθηκε χθες με αλεξίπτωτο στην έρημο στη Γιούτα.

Ο Μπράιαν Μέι και η συνεργάτιδά του Κλαούντια Μαντζόνι συνέβαλαν στη δημιουργία βραχείας λίστας πιθανών σημείων για τη συλλογή δειγμάτων.

«Πάντα λέω ότι χρειάζεσαι την τέχνη όσο και την επιστήμη» είπε ο Μέι στο BBC. «Είναι θέμα καλλιτεχνικό. Πρέπει να αισθανθείτε το πεδίο για να μάθετε αν το διαστημόπλοιο είναι πιθανό να πέσει ή αν θα προσκρούσει»

ανέφερε.

 

Σε νέο μήνυμά του, ο Μέι τόνισε ότι είναι περήφανος που συμμετείχε στην ιστορική αποστολή.

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας του OSIRIS-REx» είπε στο Nasa TV. «Δεν μπορώ να είμαι μαζί σας σήμερα, μακάρι να μπορούσα, αλλά κάνω πρόβες για μια περιοδεία των Queen, όμως η καρδιά μου είναι εκεί μαζί σας, καθώς ανακτάται αυτό το πολύτιμο δείγμα. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν τόσο σκληρά σε αυτήν την αποστολή»

σημείωσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας