Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔ. Εσδράς: ΕΕ και Ελλάδα σε κοινό συντονισμό για τη διαχείριση της...

Δ. Εσδράς: ΕΕ και Ελλάδα σε κοινό συντονισμό για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης

Ο υπουργός δήλωσε πως όταν ήταν στο Λουξεμβούργο, είχε γίνει ένα βήμα για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

Στο ερώτημα για το αν υπάρχει μία δυναμική, ρεαλιστική και συνεκτική ευρωπαϊκή λύση για την διαχείριση του ζητήματος της μετανάστευσης απάντησε ο πρώην Υπηρεσιακός Υπουργός Μετανάστευσης – πρώην διευθυντής του ΔΟΜ, Δανιήλ Εσδράς στην εκπομπή Prime της ΕΡΤ και στον Ηλία Σιακαντάρη.

Ο κ. Εσδράς αρχικά τόνισε ότι:

«Θα έπρεπε να υπάρχει. Εγώ αυτό μπορώ να πω. Αυτό είναι κάτι το οποίο το ζητούμενο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όταν ήμουνα υπηρεσιακός υπουργός τότε στο Λουξεμβούργο, είχε γίνει ένα βήμα για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική. Τα είχαμε πει τότε. Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Αλλά ξέρετε, το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί η ρυθμισμένη, νόμιμη μετανάστευση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα, διότι και ανάγκες υπάρχουν στην αγορά εργασίας για όλη την Ευρώπη λόγω του δημογραφικού κλπ.

Αλλά και βεβαίως, έτσι δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει μια νομιμοποίηση, δηλαδή να έρχονται οι άνθρωποι αυτοί να φορολογούνται, να ασφαλίζονται, να ξέρουμε που είναι. Όλα αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά».

Ο κ. Εσδράς πρόσθεσε πως:

«Καθένας βλέπει από τη σκοπιά του. Δηλαδή ανάλογα με τα σύνορα που έχει. Θυμάμαι εγώ και το Λουξεμβούργο και η Πολωνία και η Ουγγαρία ήταν αρνητικές πριν ξεκινήσει τη συζήτηση, πριν ακόμα συζητήσουμε για το θέμα της συμφωνίας».

Όσο για το αν βλέπει τελευταία μια δυναμική η οποία μπορεί να φέρει σε Ελλάδα και Ιταλία, στις χώρες πρώτης εισόδου, στήριξη. «Πρέπει να γίνει αυτό έτσι κι αλλιώς. Μην ξεχνάτε ότι το καλύτερο που είχε γίνει ποτέ στο θέμα αυτό ήταν η κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, το οποίο απ’ ότι διαβάζω και τώρα στον Τύπο πάει για συμφωνία».

Τέλος, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να δούμε τι θα γίνει με την καινούργια Ευρωβουλή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας