Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓ. Βρούτσης: Με το σύνθημα «Κίνηση δίνει Ζωή» γιορτάστηκε σήμερα η...

Γ. Βρούτσης: Με το σύνθημα «Κίνηση δίνει Ζωή» γιορτάστηκε σήμερα η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Επιπρόσθετα, ο κ. Βρούτσης έκανε γνωστό ότι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι να ενισχύσει περαιτέρω τη διδασκαλία της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας.

Με κοινό σύνθημα η «Κίνηση δίνει Ζωή», γιορτάστηκε σήμερα η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, στο πλαίσιο της εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Με την ευκαιρία αυτή, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, βρέθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Αλίμου και παρακολούθησαν από κοντά τις προσπάθειες των μαθητών στην Σκυταλοδρομία, στην Τοξοβολία, ενώ δοκίμασαν και οι ίδιοι τις ικανότητές τους στις παραπάνω αθλητικές δράσεις.

Κατά τη διάρκεια των αθλητικών εκδηλώσεων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί με τους μαθητές, αγώνα μπάσκετ με Αμαξίδιο με τη συμμετοχή αθλητών από την ομοσπονδία ΟΣΕΚΑ και το εντυπωσιακό χορευτικό που είχε ετοιμάσει η Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ, υπό τους ήχους του Ζορμπά.

Παράλληλα, έδωσαν το σύνθημα «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥ Ζην – ΕΥτυχία – ΕΥσυνειδησία – ΕΥ αγωνίζεσθαι – Ευθύνη κ.α.) στο πλαίσιο της ξεχωριστής δράσης, την «Σκυταλοδρομία του ΕΥ», στην οποία συμμετείχε και το 1ο Γυμνάσιο Αλίμου με μότο το ΕΥΖην. Η «Σκυταλοδρομία του ΕΥ» αποτελεί μέρος των αθλητικών δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BEACTIVE (23-30 Σεπτεμβρίου), από την οργανωτική επιτροπή του BeActiveHellas του Υπουργείου Αθλητισμού, σε συνεργασία με την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.), με στόχο την προαγωγή της Ολυμπιακής Παιδείας και την προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών.

«Οφείλουμε όλοι να έχουμε πυξίδα τον Αθλητισμό και τις αξίες του»,

δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού. Aπευθυνόμενος στους μαθητές, τους ευχήθηκε να μην σταματήσουν ποτέ να αθλούνται και τους τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάνε πως η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αξίες του Αθλητισμού. Όπως επισήμανε, επιπλέον, ο κ. Βρούτσης, η σημερινή, ημέρα εκπέμπει μηνύματα με μεγάλο συμβολισμό και αναδεικνύει τη θεμελιώδη σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου, με βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας στη νέα γενιά.

«Στόχος μας για τη σχολική και την πανεπιστημιακή κοινότητα δεν είναι μόνο η συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις, άλλα η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, η εμπέδωση ενός υγιούς τρόπου ζωής, η μείωση της παχυσαρκίας, η υιοθέτηση των αθλητικών αξιών και συμπεριφορών, που θα επιτρέπουν στους μαθητές και αυριανούς πολίτες να ενταχθούν και να λειτουργήσουν αρμονικά και δημιουργικά στην κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες για όλους και χωρίς διακρίσεις»,

επισήμανε ο υπουργός.

Επιπρόσθετα, ο κ. Βρούτσης έκανε γνωστό ότι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι να ενισχύσει περαιτέρω τη διδασκαλία της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας, να εναρμονίσει τα μαθήματα αθλητικής δραστηριότητας με την ευρωπαϊκή οδηγία, που προβλέπει το ελάχιστο τρεις ώρες εβδομαδιαίως, με στόχο την ολιστική καλλιέργεια της Αθλητικής Παιδείας, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού από την πλευρά του, επισήμανε: «Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για μία ημέρα, αλλά για 365 ημέρες τον χρόνο». Αναφερόμενος στη δράση της Πανελλαδικής Σχολικής Σκυταλοδρομίας «Τρέχω για το ΕΥ», στην οποία συμμετείχαν πάνω από 50 σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων εκ των οποίων τα 15 καλύτερα θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει το Υπουργείο Αθλητισμού στις 12/12/2023, παρουσία Ολυμπιονικών, τόνισε:

«Το Τρέχω για το Ευ, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να εμπεριέχει και το στοιχείο της Υγείας με την άσκηση, αλλά και το στοιχείο των αξιών, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας είναι η γενέτειρα του αθλητισμού που στηρίζεται σε αξίες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας