Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜακρόν- Σολτσ: Γαλλία και Γερμανία στο πλευρό του Ισραήλ

Μακρόν- Σολτσ: Γαλλία και Γερμανία στο πλευρό του Ισραήλ

Οι γαλλο-γερμανικές διακυβερνητικές διαβουλεύσεις – ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα με επίσκεψη του καγκελάριου Σολτς και του προέδρου Μακρόν στη μονάδα παραγωγής της Airbus, στο Αμβούργο.

Οι δραματικές εξελίξεις με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ επισκιάζουν τη γαλλο-γερμανική, διυπουργική συνάντηση κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα 9/10 και αύριο 10/10 στο Αμβούργο.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς υπογράμμισε την αμέριστη στήριξη στο Ισραήλ – «τη μόνη δημοκρατία στην περιοχή» απέναντι στη «βάρβαρη τρομοκρατία της Χαμάς». Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε από την πλευρά του ότι «η Γαλλία και η Γερμανία είναι σταθερά στο πλευρό του κράτους του ισραηλινού λαού», η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι «κοινή υπόθεση».

Σολτς και Μακρόν έχουν απόψε κοινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για τις εξελίξεις στο μέτωπο του Ισραήλ.

Οι γαλλο-γερμανικές διακυβερνητικές διαβουλεύσεις – ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα με επίσκεψη του καγκελάριου Σολτς και του προέδρου Μακρόν στη μονάδα παραγωγής της Airbus, στο Αμβούργο.

«Είναι μία μοναδική ιστορία επιτυχίας», είπε ο Σολτς, ενώ ο Μακρόν έκανε λόγο για «το σημαντικότερο σύμβολο» της γαλλο-γερμανικής, ευρωπαϊκής συνεργασίας. Σολτς και Μακρόν προεδρεύουν στην πρώτη κοινή συνεδρίαση σύσσωμων των υπουργικών συμβουλίων Γαλλίας και Γερμανίας σήμερα και αύριο.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων είναι ο βιομηχανικός μετασχηματισμός και η κοινωνική συνοχή στο δρόμο για μία κυρίαρχη τεχνολογικά Ευρώπη, οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Θέλουμε μία ισχυρή και κυρίαρχη Ευρώπη», τόνισε ο καγκελάριος Σολτς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας