Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ εμμονή για το «άσυλο» της… ανομίας, οι δύο… ξένοι της κεντροαριστεράς...

Η εμμονή για το «άσυλο» της… ανομίας, οι δύο… ξένοι της κεντροαριστεράς και o «διάσημος» οικονομολόγος

Η εμμονή για το «άσυλο» της… ανομίας

Αυτό που συμβαίνει στην πολιτική ζωή της χώρας μας, μάλλον θα πρέπει να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία κάνει εφόδους σε υπό κατάληψη φοιτητικές εστίες και άλλους πανεπιστημιακούς χώρους, τους οποίους έχουν καταλάβει σκληρές συμμορίες, κάποιοι βουλευτές και στελέχη κομμάτων εξακολουθούν να επιμένουν εμμονικά στο άσυλο.

Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι η αστυνομία δεν έχει καμία θέση μέσα στα πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι «καταστρατηγείται κάθε έννοια δημοκρατίας».

Και μιλούν για «καταστρατήγηση» κάθε έννοιας δημοκρατίας, χωρίς να λένε ούτε μια κουβέντα για τα θύματα των εγκληματικών συμμοριών που έχουν κατακλύσει τους πανεπιστημιακούς χώρους.

Η «δημοκρατία» για τους συγκεκριμένους αρχίζει και τελειώνει στο πανεπιστημιακό άσυλο.

Τι να πει ο μαθητής που απήχθη και βασανίστηκε προκειμένου να αποκαλύψει που βρίσκεται το σπίτι του.

Τι να πουν οι γονείς του μαθητή που είδαν σκληρούς κακοποιούς να μπαίνουν στο σπίτι τους και να τους χτυπούν άγρια για να τους αποκαλύψουν που βρίσκονταν οι οικονομίες τους;

Αλήθεια, δεν ακούνε τους φοιτητές που λένε πως φοβούνται για την ζωή τους κάθε φορά που πάνε για μάθημα στο πανεπιστήμιο;

Δεν ακούνε την συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών που ζητά να υπάρχει αστυνόμευση στα πανεπιστήμια;

Ας δούμε όμως, ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Και ας μην πάμε στο Λονδίνο ή στο Παρίσι.

Να μιλήσουμε για τα Βαλκάνια. Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια στην Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Σερβία;

Υπάρχει άσυλο ανομίας μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, υπάρχουν συμμορίες που δεν μπορεί να τους ακουμπήσει η αστυνομία, διότι υπάρχει ένα «απαρχαιωμένο» και αναχρονιστικό άσυλο;

Φυσικά και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Τα πανεπιστήμια τους είναι χώροι μάθησης, πεντακάθαρα, χωρίς κακοποιούς.

Οι φοιτητές δεν κινδυνεύουν για να πάνε να κάνουν μάθημα.

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι αυτοί που βγαίνουν στα κανάλια και τα ραδιόφωνα και ασκούν κριτική για τις αστυνομικές επιχειρήσεις μέσα στα πανεπιστήμια γνωρίζουν πολύ καλά τι υφίσταται στα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Και αυτό διότι, οι περισσότεροι έχουν στείλει τα παιδιά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό και όχι στα ελληνικά πανεπιστήμια του ασύλου και της ανομίας. Το γεγονός αυτό τα λέει όλα…

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Οι δύο… ξένοι της κεντροαριστεράς

Βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, αλλά δεν είπαν ούτε μια καλησπέρα.

Ο λόγος για τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που θύμισαν το αγαπημένο σήριαλ της δεκαετίας του 1990 «Οι δύο ξένοι».

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα σε εκδήλωση προς τιμήν του Μανώλη Γλέζου με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή του.

Το γεγονός πως οι δύο πρόεδροι δεν αντάλλαξαν ούτε μια κουβέντα σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τους παραβρισκόμενους, καθώς δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα.

Όπως επισημαίνουν πολιτικοί κύκλοι, ο Ανδρουλάκης πλέον είναι πολύ προσεκτικός και δεν θέλει να δίνει δικαιώματα.

Ειδικά όσο αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν θέλει καμία επαφή, καθώς φοβάται ότι θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του.

Μην ξεχνάμε ότι στην Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλουν ούτε να ακούνε για πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι ο Αλέξης προσπάθησε να εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Αντίθετα, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν θα έλεγαν όχι σε μια πιθανή συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου από την ΕΥΠ.

Ο «διάσημος» οικονομολόγος

Όσα χρόνια και εάν περάσουν ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει «αποτυπωθεί» στην μνήμη στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και το εξωτερικό, ως ο άνθρωπος που πήγε να «τινάξει» στον αέρα την Ευρωζώνη.

Εξάλλου, το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, διδάσκεται και σε κάποια οικονομικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό, ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Ο Γιάνης είναι γνωστό πως πολύ συχνά μιλά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και αναλύει στους φοιτητές τις οικονομικές του απόψεις.

Επίσης, συχνά είναι καλεσμένος σε Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βαρουφάκης ήταν καλεσμένος στο BBC και μίλησε για την μεγάλη κρίση στη Βρετανία.

Ο Γιάνης βγήκε και τα «έχωσε» στον υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων «ανεύθυνο».

Παλαιός Βρετανός πανεπιστημιακός ακούγοντας τα σχόλια του Βαρουφάκη τόνισε με έμφαση «καταλαβαίνετε τώρα πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει ότι ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι… ανεύθυνος».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας