Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernment«Erasmus» για την ανταλλαγή στελεχών

«Erasmus» για την ανταλλαγή στελεχών

Το PACE λειτουργεί στο ευρύτερο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ των δημοσίων διοικήσεων των κρατών μελών

«Erasmus» για την ανταλλαγή στελεχών

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής στελεχών Δημόσιας Διοίκησης με τίτλο Public Administration Cooperation Exchange (PACE), το οποίο στοχεύει αφενός μεν στην προώθηση της αποτελεσματικότητας στη δημόσια διοίκηση και αφετέρου δε στην προετοιμασία της επόμενης γενιάς των στελεχών που θα κληθούν να χαράξουν και να υλοποιήσουν πολιτική στη δημόσια διοίκηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί πραγματικότητα εδώ και λίγες ημέρες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το PACE λειτουργεί στο ευρύτερο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ των δημοσίων διοικήσεων των κρατών μελών, μέσω της ανταλλαγής στελεχών, με σκοπό την οικοδόμηση διοικητικής ικανότητας και την προετοιμασία της επόμενης γενιάς υπευθύνων χάραξης πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος του PACE είναι να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή κοινότητα δημοσίων υπαλλήλων που ανταλλάσσουν βέλτιστες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων κατά περίπτωση, επισκέψεων εργασίας σε κράτη-μέλη για να μπορέσουν οι υπάλληλοι να αποκομίσουν τεχνογνωσία ή να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε σχετικά θέματα.

Μάλιστα, η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως θεωρεί πως η συνεργασία PACE συμβάλλει στη δημιουργία ενός δικτύου συνεχούς ροής πληροφοριών, εμπειριών και προκλήσεων, θεωρείται καθοριστικής σημασίας στην ενίσχυση της κουλτούρας κοινών αξιών και στόχων μεταξύ των κρατών- μελών της Ε.Ε. στο πεδίο του Δημόσιου τομέα, αναβαθμίζοντας τόσο την καθημερινή εργασιακή εμπειρία των υπαλλήλων, όσο και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες, ενώ παράλληλα αξιοποιείται στην πράξη η επέκταση της χρήσης των ψηφιακών εργαλείων στη δημόσια διοίκηση για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

«Στο πλαίσιο του PACE, το Υπουργείο Εσωτερικών δημιουργεί έναν εθνικό μηχανισμό δημόσιας διοίκησης που προβλέπει την ανταλλαγή στελεχών της διοίκησης μεταξύ της Ελλάδας και των λοιπών κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τον μετασχηματισμό του Δημοσίου μέσω της Δια Βίου Μάθησης και της συνεχούς επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού μας», τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Κεραμέως.

Ζητείται εξοπλισμός και μηχανήματα έργου προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ!

Δύο προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 32 εκατ. ευρώ, στο Πρόγραμμα «Πολιτική Προστασία 2021-2027», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε προ μερικών 24ώρων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερθείσες προσκλήσεις απευθύνονται η μεν πρώτη στα Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Εθνικής Άμυνας από κοινού για την υποβολή προτάσεων έργων συνολικού προϋπολογισμού ύψους 24,48 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνοντας δράσεις που αφορούν την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων έργου για την υποστήριξη του έργου των φορέων που εμπλέκονται στον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων.

Όσο για την δεύτερη πρόσκληση, απευθύνεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αφορά στην προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων έργου για την υποστήριξη του έργου των φορέων που εμπλέκονται στον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων.

«Πράσινο φως» σε 78 από τις 104 αιτήσεις για την «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των πρώτων 104 αιτήσεων χρηματοδότησης αναφορικά με τη δράση που τιτλοφορείται ως «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ» της Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΣΠΑ 2021-2027).

Σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης αποτελεσμάτων αξιολόγησης, συνολικά 78 αιτήσεις χρηματοδότησης συνολικής επιχορηγούμενης Δημόσιας Δαπάνης 5.511.594€ κρίθηκαν ως επιλέξιμες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και σύντομα αναμένεται να αναγγελθούν και άλλες σχετικές αποφάσεις έγκρισης αποτελεσμάτων αξιολόγησης αιτήσεων χρηματοδότησης για την Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας