Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΣτο Top 8 εκπαιδευτικών προορισμών για Αμερικανούς φοιτητές η Ελλάδα!

Στο Top 8 εκπαιδευτικών προορισμών για Αμερικανούς φοιτητές η Ελλάδα!

H Ελλάδα είχε καταταχθεί 9η το 2022 και 17η το 2018, γεγονός που αναδεικνύει την σταθερά όσο και έντονα αυξανόμενη δυναμική της χώρας μας ως κορυφαίου προορισμού για Αμερικανούς φοιτητές.

Στο Top 8 εκπαιδευτικών προορισμών για Αμερικανούς φοιτητές η Ελλάδα!

Ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί επιλέγουν την Ελλάδα ως εκπαιδευτικό προορισμό, καθώς με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας «Open Doors 2023», όπως δημοσιεύονται ετησίως από το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης (IIE), η χώρα μας βελτίωσε τη θέση της στη σχετική διεθνή λίστα και πλέον κατατάσσεται 8ος πιο δημοφιλής προορισμός για Αμερικανούς φοιτητές, με 4.484 φοιτητές να σπουδάζουν στην Ελλάδα κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2021/22.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Ελλάδα είχε καταταχθεί 9η το 2022 και 17η το 2018, γεγονός που αναδεικνύει την σταθερά όσο και έντονα αυξανόμενη δυναμική της χώρας μας ως κορυφαίου προορισμού για Αμερικανούς φοιτητές.

Παράλληλα, αυξανόμενος είναι ο αριθμός και των Ελλήνων φοιτητών που επιλέγουν τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις σπουδές τους, καθώς συνολικά 2.539 Έλληνες φοιτητές σπούδασαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022/23, σημειώνοντας αύξηση 5.5% σε σύγκριση με το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Σχεδόν οι μισοί από τους Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ (1.141) παρακολούθησαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, 790 φοιτητές παρακολούθησαν προπτυχιακά προγράμματα, και οι υπόλοιποι άλλου είδους ακαδημαϊκά προγράμματα.  Κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, 2.407 Έλληνες φοιτητές είχαν σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας στην ψηφιακή εποχή

Κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου φέτος, ελέγχθηκαν 1.313 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 583 (σε ποσοστό 44,4%) βρέθηκαν παραβατικές, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε συνέδριο για την υγεία και την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους που έλαβε χώρα προ τριημέρου στην Αθήνα, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης.

Όπως τόνισε, ο τελευταίος, η χρήση της τεχνολογίας από μέρους των ελεγκτών, έχει αρχίσει να αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα. Μάλιστα, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται επιτόπου στις επιχειρήσεις γίνεται με την χρήση tablet, που επιτρέπει την αυτόματη προσθήκη των δεδομένων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Αρχής, αλλά και το αναβαθμισμένο «Εργάνη ΙΙ», το οποίο με τη σειρά του αξιοποιεί ένα σύστημα ανάλυσης ρίσκου.

Διαθέσιμες e-υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στην ΔΥΠΑ

Με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, ξεκίνησε η διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας «Πληροφορίες Φορολογικού Μητρώου» της ΑΑΔΕ στο πληροφοριακό σύστημα «ΟΠΣ ανέργων και εργοδοτών» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ). Σκοπός, μεταξύ άλλων, η εγγραφή ανέργων στο μητρώο του ΟΑΕΔ, η επικαιροποίηση στοιχείων εγγεγραμμένων ανέργων, η εγγραφή επιχειρήσεων στο μητρώο εργοδοτών του ΟΑΕΔ με την ταυτόχρονη επικαιροποίηση στοιχείων εγγεγραμμένων επιχειρήσεων, η άντληση στοιχείων για τα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας, νέων ελεύθερων επαγγελματιών και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας του ΟΑΕΔ κ.ο.κ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας