Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΓοργά προχωρά η εγκατάσταση 36.000 διαδραστικών πινάκων στα σχολεία όλης της χώρας

Γοργά προχωρά η εγκατάσταση 36.000 διαδραστικών πινάκων στα σχολεία όλης της χώρας

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού ύψους 148 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ με βάση τον προγραμματισμό θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του ερχόμενου σχολικού έτους!

Γοργά προχωρά η εγκατάσταση 36.000 διαδραστικών πινάκων στα σχολεία όλης της χώρας

On track και εντός χρονοδιαγράμματος βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης και εγκατάστασης συνολικά 36.000 διαδραστικών πινάκων στα σχολεία όλης της χώρας, καθώς ήδη έχει υλοποιηθεί περίπου το 20% του έργου από μέρους των 3 προμηθευτών που έχουν αναλάβει αντίστοιχο αριθμό συμβάσεων προμηθειών.

Μάλιστα, η σχετική διαδικασία έχει καλύψει ακριτικές περιοχές, αλλά και όσες έχουν πληγεί την τελευταία διετία από φυσικές καταστροφές (λ.χ. πλημμύρες, πυρκαγιές), όπως λ.χ. ο Έβρος, η Εύβοια και η Θεσσαλία, υλοποιώντας μια συνειδητή επιλογή και προσπάθεια από μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σήμερα, έχουν ήδη παραδοθεί και εγκατασταθεί περισσότεροι από 5.000 διαδραστικοί πίνακες σε αίθουσες όλων των τμημάτων Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και της 5ης και 6ης Δημοτικού της χώρας μας.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού ύψους 148 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ με βάση τον προγραμματισμό θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του ερχόμενου σχολικού έτους.

Όπως έχει επισημανθεί πολλαπλώς, η χρήση των διαδραστικών συστημάτων στην εκπαίδευση προάγει την εκπαιδευτική καινοτομία και στοχεύει στην αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων για την προώθηση του μαθητοκεντρικού μοντέλου εκπαίδευσης.

Η δε αλληλεπίδραση των μαθητών με το διαδραστικό μαθησιακό περιεχόμενο ενισχύει το ενδιαφέρον για μάθηση και τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ εξοικειώνει περαιτέρω τους μαθητές με την τεχνολογία και συντελεί στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης και δυνατότητας επίλυσης προβλημάτων.

Το έργο με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης» εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης.

Η δε, επένδυση αξιοποιεί κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης.

Την παράδοση και εγκατάσταση του διαδραστικού εξοπλισμού συμπληρώνει έργο στοχευμένης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, έργο δημιουργίας ψηφιακού / διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου, και έργο υποστήριξης – helpdesk – για την συνεχή και αποτελεσματική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τα διαδραστικά συστήματα αποτελούνται από διαδραστικό πίνακα – οθόνη, ηλεκτρονικό υπολογιστή, ειδικό λογισμικό, υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και σχέδια μαθημάτων με δυνατότητα εμπλουτισμού.

246 εκατομμύρια ευρώ έχουν καταβληθεί σε 2,5 μήνες στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Με – τουλάχιστον – ικανοποιητικό ρυθμό συνεχίζεται η υλοποίηση του συνόλου των μέτρων που εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς νοικοκυριά, αγρότες, κτηνοτρόφους και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Μάλιστα, μέχρι σήμερα και σε χρονικό διάστημα 2,5 μηνών έχουν καταβληθεί 120 εκατ. ευρώ προς -περίπου- 33.000 πλημμυροπαθείς.

Σε επίπεδο κάλυψης της οικοσκευής και των πρώτων αναγκών, μέχρι τώρα έχει χορηγηθεί αρωγή ύψους 76,8 εκατ. ευρώ προς 16.333 νοικοκυριά. Εάν προστεθεί στο συγκεκριμένο ποσό και η πρώτη αρωγή για στεγαστική συνδρομή, τότε το σύνολο διαμορφώνεται σε 82,7 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, έχει καταβληθεί η ειδική αποζημίωση για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, ενώ όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο καθεστώς των αναστολών εντάχθηκαν 4.824 εργαζόμενοι το Σεπτέμβριο και 2.634 εργαζόμενοι για τον Οκτώβριο, από συνολικά 1.043 επιχειρήσεις. Το δε, σύνολο της ειδικής αποζημίωσης διαμορφώνεται στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Όσο για τις αποζημιώσεις και προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ζωικό και το φυτικό κεφαλαίο, έχει ανέλθει μέχρι ώρας στα 124 εκατ. ευρώ.

Συνυπολογιζόμενα τα προαναφερθέντα ποσά, οι πόροι που έχουν χορηγηθεί για ενισχύσεις προς νοικοκυριά, αγρότες και επαγγελματίες, μέχρι σήμερα, στη Θεσσαλία, αλλά και σε συγκεκριμένες περιοχές της Στερεάς Ελλάδος, ανέρχονται στα 246 εκατ. ευρώ.

Ποσό, που έχει προέλθει έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους, διασταυρώσεις και αξιοποίηση των διαθέσιμων μέσων και εργαλείων. Ιστορικά δε, πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα παροχής ενίσχυσης στη χώρα μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας