Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernment7,3 εκατομμύρια κλήσεις στο 1555 σε 27 μήνες!

7,3 εκατομμύρια κλήσεις στο 1555 σε 27 μήνες!

Μεταξύ άλλων το 1555 έχει προωθήσει απευθείας 7.364 κλήσεις στη Γραμμή SOS 15900, για άμεση συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε γυναίκες θύματα βίας, καθώς επίσης και 12.338 κλήσεις που αφορούν τον Προσωπικό Βοηθό για Άτομα με Αναπηρία!

7,3 εκατομμύρια κλήσεις στο 1555 σε 27 μήνες!

Συνολικά 7.342.103  κλήσεις, από τις οποίες απαντήθηκαν οι 7.010.544, με το μέσο χρόνο αναμονής να ανέρχεται στα 9 δευτερόλεπτα (με βάση τον τελευταίο μήνα) έχει δεχτεί το 1555, ο Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης Πολιτών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από τον Ιούλιο του 2021 έως και τον Οκτώβριο του 2023.

Από αυτές τις κλήσεις (7.010.544) το 99,65% έχουν απαντηθεί, είτε αμέσως είτε εντός λίγων ημερών, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό (0,35%) αφορά σε προσωποποιημένα αιτήματα, τα οποία χειρίζονται ειδικές ομάδες στελεχών του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων.

Εξυπακούεται πως τη μερίδα του λέοντος των τηλεφωνημάτων έχει αποσπάσει ο e-ΕΦΚΑ, καθώς στους συνολικά 27 μήνες της λειτουργίας του Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης Πολιτών έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά 4.880.375 κλήσεις πολιτών για θέματα της αρμοδιότητάς του. Μάλιστα, το ποσοστό των επιλυμένων αιτημάτων ανέρχεται σε 99,73%!

Ακολουθούν τα θέματα αρμοδιότητας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), καθώς έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά 1.054.493 κλήσεις και το ποσοστό των επιλυμένων αιτημάτων φθάνει στο 99,88%, αλλά και του ΟΠΕΚΑ, αφού έχουν απαντηθεί 785.046 κλήσεις, με τα θέματα Εργασιακών Σχέσεων, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας Φύλων / Δημογραφικής Πολιτικής να κυριαρχούν.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το 1555 έχει προωθήσει απευθείας 7.364 κλήσεις στη Γραμμή SOS 15900, για άμεση συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε γυναίκες θύματα βίας, καθώς επίσης και 12.338 κλήσεις που αφορούν τον Προσωπικό Βοηθό για Άτομα με Αναπηρία. Επίσης, έχουν προωθηθεί 9.707 κλήσεις, οι οποίες αφορούν καταγγελίες στην Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας.

Παράλληλα, ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η αύξηση που σημειώνεται στη χρήση της αναβαθμισμένης ιστοσελίδας 1555.gov.gr, μέσω της οποίας οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες όλων των φορέων που εποπτεύει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς επίσης να υποβάλλουν και να παρακολουθούν την πορεία προσωποποιημένων αιτημάτων, χωρίς να απαιτείται κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο. Συγκεντρωτικά, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023 είχαν υποβληθεί 42.696 αιτήματα μέσω της ιστοσελίδας 1555.gov.gr.

WinWinWin πρόταση για τις κενές κατοικίες

Την τριετή φοροαπαλλαγή για τις νέες μισθώσεις κενών κατοικιών προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) προς τα υπουργεία Οικονομικών, αλλά και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος της στέγασης και ταυτόχρονα της αξιοποίησης των υπερβολικά πολλών κλειστών κατοικιών σε πανελλαδικό επίπεδο και δη στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Βλέπετε, οι ιδιοκτήτες των τελευταίων είτε αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να επωμιστούν το βάρος μιας ανακαίνισής σε συνάρτηση -φυσικά- με την υφιστάμενη «τσουχτερή» φορολογική επιβάρυνση επί των μισθωμάτων. Στοιχεία, τα οποία και καθιστούν άνευ αντικειμένου κάθε σχετική επένδυση και δραστηριότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΠΟΜΙΔΑ προκρίνει την τριετή φορολογική απαλλαγή από τον αντίστοιχο φόρο εισοδήματος, όσων ιδιοκτητών κατοικιών, τις εκμισθώσουν ως κύρια κατοικία, για μια τουλάχιστον τριετία, εφόσον οι κατοικίες αυτές ήταν κενές για ολόκληρο το τρέχον έτος ή έχουν διατεθεί για βραχυχρόνια μίσθωση.

Όπως υποστηρίζεται, η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να φέρει άμεσα στην αγορά δεκάδες χιλιάδες σπίτια. Παράλληλα, εκτιμάται πως θα ωφελήσει τους ενοικιαστές γιατί θα προσφερθούν άμεσα πολλές χιλιάδες ανακαινισμένα, κυρίως, σπίτια στην αγορά και θα αποκλιμακωθούν τα ενοίκια, κερδισμένοι θα βγουν οι ιδιοκτήτες με τις νέες μισθώσεις γιατί θα παρακινηθούν να αξιοποιήσουν τις κενές ή υποαπασχολούμενες περιουσίες τους προς όφελος αυτών αλλά και της κοινωνίας, ενώ και οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν τις παλαιές μισθώσεις θα κερδίσουν αφού η εξισορρόπηση προσφοράς και ζήτησης θα ομαλοποιήσει την αγορά και θα καταστήσει άνευ αντικειμένου κάθε πρόταση για επιβολή ενοικιοστασιακών μέτρων σε βάρος τους.

Επιπροσθέτως, το Κράτος θα επωφεληθεί από έναν τρόπο να λυθεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα στη στέγαση μισθωμένης κατοικίας, δίχως ωστόσο να προκύψει κάποια ουσιαστική δημοσιονομική απώλεια

Μάλιστα, μια αντίστοιχη ρύθμιση είχε προταθεί από την ΠΟΜΙΔΑ και υιοθετήθηκε από την τότε κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη για το 15μηνο διάστημα Οκτωβρίου 1999 – Δεκεμβρίου 2000, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το στεγαστικό πρόβλημα των σεισμοπλήκτων που προέκυψε -τότε- από τον φονικό σεισμό της Πάρνηθας, στις 7 Σεπτεμβρίου 1999.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας