Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ αυξανόμενη βία στα… σχολεία, οι δημοσκοπήσεις «φωτιά» και τα προβλήματα στα...

Η αυξανόμενη βία στα… σχολεία, οι δημοσκοπήσεις «φωτιά» και τα προβλήματα στα Δημόσια Νοσοκομεία

Η αυξανόμενη βία στα σχολεία

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός πως τους τελευταίους μήνες πυκνώνουν ανησυχητικά οι ειδήσεις στο αστυνομικό δελτίο που αφορούν κρούσματα βίας ανηλίκων. 

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια οι ξυλοδαρμοί και οι επιθέσεις συμμοριών ανηλίκων σε συνομηλίκους τους μέσα σε σχολεία είναι κάτι το συνηθισμένο. 

Κάθεσαι να δεις ειδήσεις και μέρα παρά μέρα θα υπάρχει μια σοβαρή είδηση με τραυματισμούς ανηλίκων μέσα σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας μας. 

Μάλιστα, η κατάσταση έχει ξεφύγει σε τέτοιο σημείο που ομάδες ανηλίκων απειλούν ευθέως και μέρα μεσημέρι καθηγητές και μαθητές μέσα σε σχολεία, χωρίς να υπάρχει κανείς που να επιβάλλει την τάξη. 

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι ενώ οι αρμόδιοι του κράτους γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στα σχολεία της χώρας μας δεν έχουν λάβει κάποια ουσιαστικά μέτρα προκειμένου να περιορίσουν το φαινόμενο που συνεχώς αυξάνεται. 

Το υπουργείο Παιδείας «βγάζει» συνεχώς ανακοινώσεις και επισημαίνει το πρόβλημα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σπεύδει «κατόπιν εορτής», μετά τα περιστατικά, να «κυνηγήσει» τους υπόπτους. 

Και σε όσες περιπτώσεις υπάρξουν προσαγωγές, μέσα σε λίγες ώρες, όλοι αφήνονται ελεύθεροι για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. 

Οι γονείς είναι ανάστατοι καθώς πολλά παιδιά έχουν «πέσει» επανειλημμένα θύματα κακοποίησης από συμμορίες ανηλίκων και όλοι οι αρμόδιοι, εκτός από ευχολόγια και λογύδρια σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, δεν έχουν πράξει τίποτα ουσιαστικό. 

Σύλλογοι γονέων και καθηγητών σε όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται, αλλά κανείς από τους αρμοδίους δεν τους ακούει. 

Επιτέλους, το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ας «καθίσουν» μαζί και να σχεδιάσουν μέτρα για να σταματήσει το κακό πριν είναι πολύ αργά τόσο για τα παιδιά όσο και για την δημόσια εκπαίδευση της χώρας μας. 

Οι δημοσκοπήσεις που προβληματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου, καθώς σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η ΝΔ αυξάνει την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζοντας μάλιστα σε ποσοστά που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis στην οποία η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου «εκτινάσσεται» στο 35,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει στο 25,4% και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο 15%. 

Όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές τα ποσοστά που συγκεντρώνει πλέον η κυβερνώσα παράταξη σε όλες τις δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν μια ανοδική τάση, ειδικά μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.  

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σημειώνουν ότι η «γαλάζια» παράταξη μπορεί να «ανεβάσει» και άλλο τα ποσοστά της αγγίζοντας την αυτοδυναμία στο 38%, ή με προϋποθέσεις στο 37,5%. 

Οι γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι όλα θα κριθούν από τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και από τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου οι πολίτες να «αντέξουν» στην ενεργειακή «πίεση» και τις αυξήσεις σε όλα σχεδόν τα προϊόντα. 

«Ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος, αλλά πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε να ανακουφίσουμε τους πολίτες με τα πολλά και ουσιαστικά μέτρα που θα λάβουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην στήλη μας κυβερνητικό στέλεχος που γνωρίζει πολύ καλά τις κινήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.  

Την ίδια ώρα έντονη ανησυχία επικρατεί στην Κουμουνδούρου, καθώς βλέπουν ότι η κυβερνώσα παράταξη παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυξάνει τα ποσοστά της από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν είναι λίγα τα στελέχη στην Κουμουνδούρου που επιρρίπτουν ευθύνες στην πολιτική που προσπαθούν να επιβάλλουν τα νέα στελέχη που βρίσκονται πλέον δίπλα στον πρόεδρο Αλέξη. 

Μέχρι στιγμή όλοι κρατούν χαμηλούς τόνους, αλλά όπως λένε χαρακτηριστικά οι γνωρίζοντες των καταστάσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αν υπάρξει ήττα μεγάλων διαστάσεων στις εθνικές εκλογές, τότε «θα δουν πολλά τα μάτια μας…». 

Ο «χαμός» στα Δημόσια Νοσοκομεία

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία – ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – τα προβλήματα που υφίστανται στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας είναι πραγματικά τεράστια. 

Σε πολλά δημόσια νοσοκομεία, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η κατάσταση είναι τραγική, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές. 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι τα όσα είπε στο GOV NEWS ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «ΑΤΤΙΚΟ» Νοσοκομείο, Μιχάλης Ρίζος, ο οποίος έκανε λόγο για «τριτοκοσμικές συνθήκες και ανεξέλεγκτη κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές». 

Όπως μαθαίνει η στήλη η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, όπως το «ΛΑΪΚΟ» Νοσοκομείο, ο Ευαγγελισμός και το Νοσοκομείο Νίκαιας. 

Οι εργαζόμενοι, όπως μας λένε οι εκπρόσωποί τους, έχουν φτάσει στα όριά τους και ζητούν από το υπουργείο Υγείας να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αντιμετωπιστούν το πολλά και σοβαρά προβλήματα. 

Σύμφωνα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, παρά τις προσλήψεις που έχουν γίνει, η έλλειψη προσωπικού παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα, καθώς και η παλαιότητα ιατρικών μηχανημάτων και κτηριακών υποδομών αποτελούν χρόνια ζητήματα που αναζητούν επίλυση. 

Όπως μας λένε, εάν σύντομα δεν δουν κάποιες κινήσεις από το υπουργείο Υγείας προς την σωστή κατεύθυνση οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι το επόμενο βήμα. 

«Είμαστε ένα βήμα πριν από γενική απεργία σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία», μας είπαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας