Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο παρασκήνιο της επανεμφάνισης Βενιζέλου, οι απολύσεις στο ΠΑΣΟΚ και η «συσπείρωση»...

Το παρασκήνιο της επανεμφάνισης Βενιζέλου, οι απολύσεις στο ΠΑΣΟΚ και η «συσπείρωση» του ΣΥΡΙΖΑ

Το παρασκήνιο της επανεμφάνισης Βενιζέλου

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η «δυναμική» επανεμφάνιση στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας μας του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Μάλιστα, εντύπωση έχει προκαλέσει η «σφοδρή» επίθεση που έχει εξαπολύσει κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σε κάθε δημόσια εμφάνισή του ο συγκυβερνήτης την εποχή των μνημονίων με τον Αντώνη Σαμαρά – ήταν η εποχή που οι συντάξεις «έπεσαν» στα 300 ευρώ και οι μισθοί περικόπηκαν κατά 40% με 60% – ασκεί έντονη κριτική για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και γενικά για την πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ. 

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέχρι πρότινος ήταν ένας από τους πολιτικούς που συνομιλούσε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα ήταν ένθερμος «οπαδός» της συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

Όπως επισημαίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη, ο πρώην  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν ένα από τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος που «πίεζαν» το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη να έρθει σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου. 

«Η χώρα επιβάλλεται σε αυτή την συγκυρία να έχει μια σταθερή κυβέρνηση», τόνιζε ο Βενιζέλος, σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. 

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός είχε προτείνει τον Ευάγγελο για την Επιτροπή Σοφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια εξόχως τιμητική θέση. 

Και ξαφνικά, μέσα μικρό χρονικό διάστημα μετρήσαμε τουλάχιστον τρεις δημόσιες «επιθέσεις» του Βενιζέλου κατά του πρωθυπουργό. 

Τα σενάρια που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία αναφορικά με την αλλαγή στην πολιτική συμπεριφορά του Βενιζέλου είναι αρκετά. 

Τα επικρατέστερα κάνουν λόγο για εκνευρισμό του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ λόγω της μη αναφοράς του ονόματός του από τον πρωθυπουργό στα πρόσωπα που στοχοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis. 

Επίσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο Βενιζέλος κάνει δυναμική επανεμφάνιση, με αφορμή τις παρακολουθήσεις, προκειμένου να «πιέσει» τον Νίκο Ανδρουλάκη να του δώσει κάποιον σημαντικό ρόλο στο κόμμα. 

Ακόμη, πολλοί είναι εκείνοι που σημειώνουν ότι εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν δώσει κάτι στον Ευάγγελο, εκείνος δεν αποκλείεται ακόμη και να δημιουργήσει δικό του κόμμα και να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές. 

Αυτό φυσικά θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στον Ανδρουλάκη, καθώς ο Βενιζέλος έχει ακόμη το δικό του κοινό μέσα στο Κίνημα. 

Ο χρόνος θα δείξει τι έχει στο μυαλό του ο πολυπράγμων Ευάγγελος Βενιζέλος.   

Οι απολύσεις στο ΠΑΣΟΚ έχουν φέρει μεγάλη αναστάτωση 

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, αποφάσισε περικοπές στα έξοδα με την διακοπή συμβάσεων σε αρκετούς υπαλλήλους. 

Όπως έγινε γνωστό ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, κάλεσε κάποιους έμμισθους υπαλλήλους του κόμματος, που γνώριζε πως έχουν και δεύτερη δουλειά και τους είπε να διευκολύνουν το Κίνημα, καθώς οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες και πλησιάζουν και εθνικές εκλογές, οπότε θα απαιτηθούν έξτρα χρήματα για τον προεκλογικό αγών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν με οργή ασκώντας κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη για την συγκεκριμένη απόφαση. 

Ο κ. Σαλαγιάννης, από την πλευρά του τους υποσχέθηκε ότι όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα επανέλθουν στην εργασία τους. 

Πάντως, η αναστάτωση λίγους μήνες πριν από τις εκλογές δεν επιφέρει θετικά αποτελέσματα στο κόμμα. Ειδικά, εάν οι θέσεις αυτές αναπληρωθούν με άλλα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Νίκος και οι στενοί του συνεργάτες. 

Τότε είναι που θα γίνει ο κακός χαμός…

Η «συσπείρωση» του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιάσει «ταβάνι» και όλοι, με πρώτο τον πρόεδρο, προσπαθούν να βρουν μια λύση, που θα δώσει και πάλι ποσοστά πάνω από το 30% στο κόμμα. 

Το 24% με 25% που αποτελεί πλέον την «οροφή» για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει μεγάλη γκρίνια στην Κουμουνδούρου και αυτό αρχίζει και φαίνεται και από κάποιες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών που δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους.   

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της στήλης μας, είναι θέμα χρόνου μέλη της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα» να βγουν και να ασκήσουν δημόσια κριτική στον πρόεδρο Αλέξη. 

Στο γραφείο του προέδρου στην Κουμουνδούρου πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις προκειμένου να βρεθεί η «μαγική» συνταγή που θα «ξεκολλήσει» τα ποσοστά του κόμματος. 

Πάντως, κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι ένα πρώτο βήμα είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Επίσης, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να προσελκύσουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν δυνατές βάσεις στον κεντρώο χώρο.  

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επανένταξη του πρώην υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος  είχε διαγραφεί τον Δεκέμβριο του 2021 από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε προαναγγείλει την επανένταξή του στον ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο GOV NEWS, στην οποία μάλιστα είχε τονίσει ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ είναι συγκοινωνούντα «δοχεία». 

Μην ξεχνάμε ότι ο Παναγιώτης επί σειρά ετών ήταν κορυφαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πριν πάρει μεταγραφή για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου έγινε και υπουργός. 

Να σημειωθεί, ότι διατηρεί άριστες επαφές με στελέχη του Κινήματος και είναι αγαπητός από μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας