Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ αναβάθμιση Μαρινάκη, ο Μπλίνκεν στην Κρήτη και τα… χαράς ευαγγέλια για...

Η αναβάθμιση Μαρινάκη, ο Μπλίνκεν στην Κρήτη και τα… χαράς ευαγγέλια για τον Πολάκη

Για ποιο λόγο χάρηκε ο αψύς Κρητικός πολιτικός, πώς υπουργοποιήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης και πώς θα ανταμώσει με τον επικεφαλής της αμερικάνικης διπλωματίας ο πρωθυπουργός

Συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη, με το που… έσκασε τις προάλλες η είδηση για τον μίνι ανασχηματισμό (και προ των ανακοινώσεων), είπε μεγάλη ατάκα προς τον… μόνιμο υπουργό: του ευχήθηκε «χρόνια πολλά με… Υγείας» σκορπίζοντας γέλια μέσα στην αίθουσα.

Ο ίδιος ο Άδωνις, που έχει ξαναπεράσει από το Υγείας τα συζήτησε διεξοδικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και διαπίστωσε πως ο πρωθυπουργός ρίχνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στο συγκεκριμένο τομέα άρα έπρεπε να αναλάβει δράση ένας έμπειρος του χώρου…

Πάντως αυτός που χάρηκε ήταν ο Παύλος Πολάκης, αφού περιμένει τον Άδωνι για αντιπαλότητα μέσα κι έξω από τη Βουλή στα θέματα του υπουργείου Υγείας ως σχετικός τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πολάκης άλλωστε έχει ακροβολισμένους ανθρώπους του δεξιά κι αριστερά σε νοσοκομεία και υπουργείο και θα περιμένει την πρώτη ευκαιρία να αρχίσει τους καβγάδες με τον νέο υπουργό…

Αποσυμφορίζεται… η Βουλή

Τα κλειδιά του Μεγάρου Μποδοσάκη, το οποίο νοίκιασε το Κοινοβούλιο, βρίσκονται εδώ και μερικά 24ωρα στα χέρια του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Συνεπώς, ξεκινούν σύντομα και οι απαραίτητες προετοιμασίες για την μεταφορά των υπηρεσιών της Βουλής που θα στεγαστούν στο εμβληματικό κτήριο της Λεωφόρου Αμαλίας και Σουρή 5.

Εκεί θα μεταφερθούν και κάποιες υπηρεσίες του Μαξίμου ώστε να αποσυμφορηθεί και το πρωθυπουργικό «στρατηγείο» που εδώ και πολλά χρόνια έχει κορεστεί.

Ιδιωτική συνάντηση Μητσοτάκη και Μπλίνκεν

Για λίγες ώρες θα βρίσκεται το Σάββατο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν στη χώρα μας και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα βρίσκεται επίσης στην πατρώα γη για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Ερχόμενος από την Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο κ. Μπλίνκεν θα κάνει στάση στη Σούδα το απόγευμα του Σαββάτου και από εκεί θα κατευθυνθεί στην οικία της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου θα έχει ιδιωτική συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Στα Χανιά αναμένεται να φτάσει το Σάββατο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, με δεδομένο ότι ο κ. Μπλίνκεν δεν θα κάνει στάση και στην Αθήνα.

ΜΜΕ και Τύπος στα χέρια του Μαρινάκη

Εκτός από τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Αδωνι Γεωργιάδη, ο Μητσοτάκης ενημέρωσε από το απόγευμα της Τρίτης και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο, για την απόφασή του να δοθούν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, οι αρμοδιότητες για τα θεσμικά των Μέσων Ενημέρωσης.

Ήταν μια εξέλιξη που είχε προεξοφληθεί από τη μέρα που παραιτήθηκε από γραμματέας της ΝΔ ο Μαρινάκης ενώ ο ίδιος ο Μπρατάκος ήταν εξ αυτών που εισηγήθηκαν τη σχετική αναβάθμισή του (όπως και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας