Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Μπακογιάννης και το… Γκάζι, η Χριστοφιλοπούλου που «ντύνεται» στα μπλε και...

Ο Μπακογιάννης και το… Γκάζι, η Χριστοφιλοπούλου που «ντύνεται» στα μπλε και το «άγχος» του Τζανακόπουλου

Ο Μπακογιάννης και η «ηχορύπανση» στο Γκάζι

Η αλήθεια είναι πως ο δήμαρχος Αθηναίων προσπαθεί να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην πρωτεύουσα.

Κάποιες κινήσεις του είναι «εύστοχες» και άλλες έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.

Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του Δημάρχου το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται τόσο η ευνομία αναφορικά με τις δεκάδες ανεξέλεγκτες ολιγομελείς διαδηλώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας όσο και η έντονη «ηχορύπανση» στο Γκάζι.

Σχετικά με το πρώτο, σε συνεργασία με τους υπουργούς Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, προσπαθεί να δώσει κάποια λύση.

Αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν κάθε βράδυ στο Γκάζι οι καταστάσεις χρίζουν ιδιαίτερων χειρισμών, καθώς τα συμφέροντα είναι μεγάλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δήμαρχος Αθηναίων προσπαθεί να βάλει μια τάξη στην περιοχή. Σε καμία, όμως, περίπτωση κανένας δεν κατάφερε να επιβάλλει «σιωπητήριο» στις ώρες κοινής ησυχίας.

Το γεγονός αυτό αποτελεί πρόκληση για τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει τον νόμο και να ικανοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής που εδώ και πολλά χρόνια κάθε καλοκαίρι διαμαρτύρονται πως δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια λόγω της πολύ δυνατής μουσικής από τα δεκάδες μπαράκια.

Από την αντίπερα όχθη υπάρχουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων και οι δεκάδες εργαζόμενοι σε αυτά, που μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη να χάσουν την δουλειά τους.

Επομένως, οι χειρισμοί που επιβάλλεται να γίνουν πρέπει να είναι καλά μελετημένοι ώστε να ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές, αλλά και το βασικότερο τα μέτρα που θα παρθούν να έχουν διάρκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, υπάρχουν αντιρρήσεις για τις κινήσεις του Κώστα Μπακογιάννη ακόμη και από δημοτικούς συμβούλους της δικής του παράταξης, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το «κόστος για τον δήμαρχο θα ξεπεράσει τα οφέλη».

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο δήμαρχος είναι «πεισματάρης» και όταν αποφασίζει να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια δεν λογαριάζει αντιδράσεις και κριτική.

Η πρόταση του Κυριάκου που άναψε «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ

Δεν λέει να ηρεμήσει το νέο ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του Νίκος Ανδρουλάκης από τις κινήσεις των παλαιών κορυφαίων συντρόφων του.

Αυτή τη φορά στην Χαριλάου Τρικούπη ασχολούνται με την Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία δέχθηκε πρόταση προσωπικά από τον πρωθυπουργό για να αναλάβει επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στη θέση του Κωνσταντίνου Μενουδάκου.

Η έμπειρη πολιτικός εδώ και τρία χρόνια έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική σκηνή επιστρέφοντας στα ακαδημαϊκά της καθήκοντα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκης καθώς είχαν συνεργαστεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η Εύη, πάντα διακριτική, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τονίζοντας όμως ότι θα δεχθεί μόνο στην περίπτωση που δώσει το «πράσινο» φως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αρχικά δεν ήταν αντίθετος στην πρόταση του πρωθυπουργού.

Υπήρξαν όμως πολλές αντιδράσεις από στελέχη του Κινήματος, τα οποία τόνισαν στον πρόεδρο ότι θα δοθεί λάθος μήνυμα στη βάση του κόμματος.

«Οι ψηφοφόροι μας θα πιστέψουν ότι ήδη έχουμε συνεργασία με την ΝΔ και αποτελούμε το δεκανίκι του Κυριάκου», είπαν κάποια στελέχη στον Νίκο, όπως μας μετέφεραν στελέχη του Κινήματος.

Μετά τις αντιδράσεις ο Νίκος άρχισε να το ξανασκέπτεται.

Μάλιστα, κάποιοι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν στην Χαριλάου Τρικούπη ότι ο Κυριάκος λειτουργεί «εκ του πονηρού» και προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στο Κίνημα με τις προτάσεις που κάνει.

Για να δούμε τελικά τι θα αποφασίσει ο Νίκος, αλλά μάλλον, όπως ακούγεται έντονα, θα πει ένα μεγάλο όχι στην πρόταση του πρωθυπουργού.

Το μεγάλο άγχος του Δημήτρη Τζανακόπουλου

Πολύ «στρυμωγμένα» δείχνουν τα πράγματα στην Α’ Αθήνας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως όλα δείχνουν στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ θα απωλέσει μια έδρα και τα «καμπανάκια» άρχισαν να χτυπάνε για τους υποψήφιους που θα «κατέβουν» στην Α’ Αθηνών.

Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τρεις βουλευτές στην Α’ Αθηνών, επομένως τώρα μιλάμε για δύο.

Τα πιο δύο δυνατά «χαρτιά» στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια είναι ο Νίκος Βούτσης και ο Νίκος Φίλης, ηγετικά μέλη της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα», που θεωρείται ότι θα εκλεγούν άνετα και με διαφορά από τους άλλους.

Στην Α’ Αθηνών, όμως, κατεβαίνουν και οι δύο προεδρικοί Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος.

Επομένως, είναι πολύ δύσκολο να εκλεγούν.

Εάν συμβεί αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον Αλέξη Τσίπρα και το «μπλοκ» των προεδρικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης στην Κουμουνδούρου επικρατεί ιδιαίτερη αναστάτωση και ο Αλέξης με τους στενούς συνεργάτες του προσπαθούν να βρουν κάποια λύση για να μην μείνουν εκτός βουλής Τζανακόπουλος και Ηλιόπουλος.

Μια λύση που ακούγεται έντονα για τον Ηλιόπουλο είναι ότι θα είναι ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική περίοδο και θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Για να δούμε, όμως, γιατί πολλά ονόματα ακούμε πως θα μπουν στο Επικρατείας και όλοι δεν μπορούν να εκλεγούν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας