Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ τραγωδία στο Μάτι που… ξεχάστηκε, οι «ανατριχιαστικές» μαρτυρίες και τα… πλημμελήματα

Η τραγωδία στο Μάτι που… ξεχάστηκε, οι «ανατριχιαστικές» μαρτυρίες και τα… πλημμελήματα

Όσοι διάβασαν έστω και μια μαρτυρία των ανθρώπων, που επέζησαν από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, θα πρέπει να έμειναν ξάγρυπνοι για αρκετές ημέρες.

Μια μητέρα, ενώ «έλιωναν» τα πόδια της και καιγόταν το σώμα της, κουβάλησε εκατοντάδες μέτρα το παιδί της για να το σώσει.

Τελικά σώθηκαν και οι δύο, αλλά οι περιγραφές της, τόσο κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να γλυτώσει η ίδια και το παιδί της από την πύρινη λαίλαπα, όσο και αργότερα κατά την διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο, πραγματικά σου «κόβουν» την ανάσα. 

Ένας άντρας κλήθηκε να επιλέξει εάν θα σώσει την γυναίκα και τα παιδιά του ή την μητέρα του.

Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που έζησαν από κοντά την τραγωδία στο Μάτι, τονίζει με έμφαση, ότι εάν έστω και ένα περιπολικό της αστυνομίας ή ένα αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έκανε μια βόλτα στην περιοχή και ενημέρωνε τους κατοίκους για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που πλησίαζε ταχύτατη την περιοχή τους, θα είχαν σωθεί δεκάδες ζωές.

Στο GOV NEWS και στη στήλη μας (Government), σχολιάσαμε την αναβολή της δίκης λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας που είχε παραχωρηθεί.

Στις 2 Νοεμβρίου είχαμε επισημάνει το γεγονός, γράφοντας «ντράπηκε και… η ντροπή για την δίκη στο Μάτι».

Αναφερθήκαμε στην αδιαφορία των αρμοδίων να βρουν έστω μια κατάλληλη αίθουσα, για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, που συγκλόνισε στην κυριολεξία το πανελλήνιο.

Η εν λόγω αδιαφορία καταδεικνύει και το μέγεθος του κυνισμού που διακατέχει κάποιους που κατέχουν δημόσια αξιώματα και λαμβάνουν αποφάσεις που κρίνουν τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων.

Τρανταχτό παράδειγμα οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των ανώτατων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αμέσως μετά την καταστροφή στο Μάτι, βγήκαν δημόσια αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος και είπαν ότι υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των ανώτατων αξιωματικών του Π.Σ.

Μάλιστα, υπογράμμισαν, ότι σε πολλές πυρκαγιές ο ένας «σαμποτάρει» τον άλλον, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές, να καταστρέφονται περιουσίες μιας ζωής και να καίγονται χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Απίστευτο, αδιανόητο, αλλά αυτά ειπώθηκαν μετά το Μάτι…

Επίσης, αναφορικά με το Μάτι, όλα συγκλίνουν στο ότι οι αρμόδιοι, πολιτική και φυσική ηγεσία της Πυροσβεστικής, πιάστηκαν στον «ύπνο».

Μετά από τα παραπάνω, όλοι οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος!!!

Οι πάνω από 100 νεκροί είναι… πλημμέλημα.

Εμείς, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη, αλλά μεταφέρουμε τον πόνο και την αγανάκτηση του κόσμου.

Επίσης, να σημειώσουμε, ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.  

Αυτό που ελπίζουμε όλοι μας είναι η «θυσία» στο Μάτι να έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά και τουλάχιστον, όσοι διαδέχθηκαν εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή, να μεριμνήσουν ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον μια τέτοια τραγωδία.

Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα ξεχνάμε γρήγορα, η «λωτοφαγία» είναι εθνικό σπορ…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας