Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Τσίπρας, η Αχτσιόγλου, ο Τσακαλώτος και ο… «εξαφανισμένος» Νίκος Παππάς

Ο Τσίπρας, η Αχτσιόγλου, ο Τσακαλώτος και ο… «εξαφανισμένος» Νίκος Παππάς

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν «μια ωραία ατμόσφαιρα».

Όσοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκαν στα κοινοβουλευτικά έδρανα, καθώς υπήρχαν και πάλι αρκετές απουσίες, συμμετείχαν στην συζήτηση φωνάζοντας, χειρονομώντας και χειροκροτώντας θερμά τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό που σχολιάστηκε όμως, ιδιαίτερα ήταν η παρουσία της Αχτσιόγλου και του Τσακαλώτου δίπλα στον Τσίπρα, στο πρώτο έδρανο των θέσεων που κάθονται οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις, λένε και έχουν απόλυτο δίκιο.

Μάλιστα, σε πολλά σημεία της συνεδρίασης και ιδιαίτερα την ώρα που μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Έφη Αχτσιόγλου συνομιλούσε με τον πρόεδρο Αλέξη και τον Τσακαλώτο, δίνοντας τον «παλμό» στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που λένε οι γνωρίζοντες, είναι ότι ο Αλέξης δεν κάνει τίποτα στην τύχη.

Είχαμε γράψει στην στήλη μας (Government), στα μέσα του προηγούμενου μήνα, ότι ο πρόεδρος Αλέξης «φέρνει» κοντά του την Έφη, που ανήκει στην εσωκομματική τάση «Ομπρέλα», θέλοντας να διασπάσει την ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση, που την αποτελούν πρώην υπουργοί και παλαιά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχαμε επισημάνει ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισε ο σύντροφος της Έφης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη.

Επίσης, την τριάδα στο πρώτο έδρανο της Βουλής συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ανήκει και αυτός στην «Ομπρέλα» και έχει ασκήσει κατά καιρούς «σφοδρή» κριτική στον Τσίπρα.

Με την κίνηση αυτή, ο πολύπειρος στο εσωκομματικό «παιχνίδι» Αλέξης, θέλησε να δείξει σε όλους μέσα στο κόμμα, ότι έχει δίπλα του την ισχυρή Έφη, που βγήκε πρώτη σε ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Παράλληλα, με την παρουσία του Ευκλείδη, θέλησε να στείλει το ηχηρό μήνυμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, σημειώνοντας ότι και ο Τσακαλώτος – που αποτελεί ισχυρό μέλος της «Ομπρέλας» – τον στηρίζει δημόσια.

Φυσικά, όλα αυτά μένει να τα δούμε και στην πράξη το επόμενο χρονικό διάστημα και ειδικά, όταν δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό ζήτημα.

Παράλληλα, αυτό που σχολιάστηκε ιδιαίτερα είναι το γεγονός πως, ο Αλέξης «εξαφάνισε» τον «κολλητό» φίλο και πολύ στενό του συνεργάτη Νίκο Παππά.

Τα προηγούμενα χρόνια, το κάθισμα δίπλα στον Αλέξη «έγραφε» το όνομα Νίκος Παππάς. Δεν έφευγε με τίποτα από δίπλα του.

Όπως λένε οι «κακές γλώσσες» στην Κουμουνδούρου, ο Νίκος Παππάς, λόγω της υπόθεσης με τις τηλεοπτικές άδειες και τις δικαστικές του περιπέτειες, έχει «εξαφανιστεί» από το προσκήνιο των πολιτικών δραστηριοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , η παρουσία του Νίκου Παππά αυτή την περίοδο δίπλα στον Αλέξη, μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε, καθώς θα έδινε «πάτημα» στην ΝΔ να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι παλιές αγάπες πάνε στον… παράδεισο», όπως λένε οι ΠΥΞ ΛΑΞ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας