Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ «πόρτα» Βαρουφάκη στον Τσίπρα, το ΚΚΕ και η «αποδόμηση» της «προοδευτικής...

Η «πόρτα» Βαρουφάκη στον Τσίπρα, το ΚΚΕ και η «αποδόμηση» της «προοδευτικής διακυβέρνησης»

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από την Κουμουνδούρου και την  Χαριλάου Τρικούπη δεν φαίνεται να βγαίνει «λευκός καπνός» στην συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς.

Πρώτος και με «ηχηρό» τρόπο είπε το «όχι» ο Γιάνης Βαρουφάκης και ακολούθησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γιάνης ξεκαθάρισε, ότι εφόσον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί μαζί του για προεκλογική προγραμματική συμφωνία, δεν πρόκειται να δεχθεί καμία μετεκλογική συνεργασία για την δημιουργία μιας «προοδευτικής διακυβέρνηση».

Όπως λένε με νόημα στελέχη της αριστεράς, ο Βαρουφάκης γνωρίζει πολύ καλά τον Αλέξη και τους συνεργάτες του και δεν πρόκειται να «πέσει» σε καμία πολιτική «παγίδα».

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του ο πάντα δυναμικός και με πολύ χιούμορ Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα τρόπο με τα τέσσερα μνημονιακά κόμματα».

Παράλληλα, τόνισε με έμφαση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ΚΚΕ να δώσει «ψήφο ανοχής» σε κανένα κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις εκλογές.

Επομένως, όσοι εντέχνως επιχείρησαν να εμπλέξουν στα σχέδια τους το ΚΚΕ, έλαβαν την κατάλληλα απάντηση.

Έτσι, στο «παιχνίδι» της «προοδευτικής διακυβέρνηση» έχουν μείνει οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας, ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, αν κρίνουμε και από τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην Χαριλάου Τρικούπη, πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μείνει μόνος  του ο Αλέξης.

Να σημειωθεί, ότι και ο Βελόπουλος, όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα κόμμα.

Και το λέμε αυτό, διότι τελευταία κυκλοφορούν και κάτι απίθανα σενάρια που «εμπλέκουν» τον ΣΥΡΙΖΑ με την Ελληνική Λύση.

Πιο καλή η μοναξιά…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας