Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤα «παιχνίδια» με την ΑΔΑΕ, όλο το παρασκήνιο και το «ριγμένο» ΠΑΣΟΚ

Τα «παιχνίδια» με την ΑΔΑΕ, όλο το παρασκήνιο και το «ριγμένο» ΠΑΣΟΚ

Προφανώς κάποιοι συνεχίζουν να ζουν σε περασμένες δεκαετίες, όπου κυριαρχούσαν τα σκάνδαλα και οι αποκαλύψεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να «πλήξουν» την πολιτική ακεραιότητα της εκάστοτε κυβέρνησης.

Είναι σίγουρο, ότι εκείνοι που επιμένουν σε τέτοιου είδους πολιτικές πρακτικές, πως δεν ζουν στο σήμερα και δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Μετά από 12 χρόνια «σκληρής» οικονομικής κρίσης, που άλλαξε τα πάντα στην χώρα μας, μετά από capital controls και μεγάλη μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, μετά από μια πρωτόγνωρη, πολύνεκρη πανδημία που έπληξε με «σφοδρότητα» ολόκληρο τον πλανήτη και την χώρα μας, οι πολίτες δεν δίνουν  ιδιαίτερη βάση σε ανούσια «παιχνίδια» κατασκοπίας.  

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών ασχολείται με ουσιαστικά ζητήματα που καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει. Ασχολείται με την ακρίβεια, την ανεργία, την ιατρική περίθαλψη και το μέλλον το παιδιών τους.

Αυτό καταδεικνύεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, απ’ όπου και αν προέρχονται.

Πέρα όμως από το ανούσιο της υπόθεσης, εφόσον μιλάμε για νόμιμες παρακολουθήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα, στην υπόθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο και προκύπτουν πολλά ερωτήματα.

Ακούγεται πλέον έντονα σε δικαστικούς και πολιτικούς κύκλους ότι, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Χρήστος Ράμμος, ενημέρωνε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα επιλεκτικά αρχηγούς κομμάτων και κομματικά επιτελεία, χωρίς πρώτα να έχει ενημερώσει, ως όφειλε, τον πρωθυπουργό και τους αρμοδίους της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι, ο Χρήστος Ράμμος ήταν από τους τελευταίους διορισμούς που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγες εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019. Διορίστηκε πρόεδρος της ΑΔΑΕ, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, ενώ οι εκλογές έγιναν στις 7 Ιουλίου του 2019.

Ο Χρήστος Ράμμος είχε αναλάβει την προεδρεία της ΑΔΑΕ, ενώπιον του τότε υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχαήλ Καλογήρου, ο οποίος ήταν πολύ στενός συνεργάτης του προέδρου Αλέξη Τσίπρα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS και της στήλης Government, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, είχε επαφές με στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικά, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εδώ και μήνες. Και πιο συγκεκριμένα, δύο περίπου εβδομάδες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι στην στήλη Government, είναι πολύ περίεργο και πρωτοφανές, ένας από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ενημερώνεται πριν από τους άλλους για το περιεχόμενο των νόμιμων παρακολουθήσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως, πρώτος παρέλαβε την συγκεκριμένη λίστα ο Αλέξης Τσίπρας, που πήγε ο ίδιος πρωί – πρωί να παραλάβει τον φάκελο, φυσικά με την παρουσία πολλών δημοσιογράφων και καμερών, για να κάνει τις σχετικές δηλώσεις και να προαναγγείλει ουσιαστικά, την πρόταση δυσπιστίας, κατά της κυβέρνησης που υπέβαλε χθες το απόγευμα.

«Πρόκειται για ένα κακόγουστο σόου», λένε από την πλευρά τους στελέχη της κυβέρνησης, που ετοιμάζονται να απαντήσουν επί της ουσίας, στις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη ιδιαίτερα γνωστό είναι ότι, οι κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα έχουν προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ακόμη και ο πρόεδρος Ανδρουλάκης φέρεται δυσαρεστημένος από την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «καπελώνοντας» για ακόμη μια φορά το Κίνημα Αλλαγής.

Μάλιστα, οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ φάνηκαν από τις τοποθετήσεις βουλευτών του Κινήματος χθες το μεσημέρι από το βήμα της Βουλής, καθώς τόνισαν ότι οι παρακολουθήσεις έχουν μετατραπεί σε «μια κακοστημένη θεατρική παράσταση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ».

Λέτε να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ για μαλλί και να βγουν «κουρεμένοι»;

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας