Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ φόβος των… υποκλοπών, η «μάχη» της Κρήτης για Αλέξη και Νίκο...

Ο φόβος των… υποκλοπών, η «μάχη» της Κρήτης για Αλέξη και Νίκο και η ξαφνική αγάπη των… Γερμανών

Η προσπάθεια παρακολούθησης του κινητού του Ανδρουλάκη 

Μια πολύ περίεργη ατμόσφαιρα επικρατούσε στη Βουλή τις τελευταίες ημέρες και ειδικά μετά την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη ότι έγινε απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου. 

Όπως λένε στην στήλη μας άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά στη Βουλή, εκεί που έβλεπες σχεδόν τους πάντες να περιφέρονται με ένα κινητό στο χέρι και να συνομιλούν ακατάπαυστα, τα τελευταία 24ωρα τα κινητά βρίσκονται μέσα σε τσέπες και τσάντες. 

«Όλοι είναι πολύ επιφυλακτικοί και μιλάνε πολύ λίγο στο κινητό μετά το συμβάν με τον Ανδρουλάκη», μας είπαν χαρακτηριστικά. 

Και εδώ είναι που αναρωτιέται κάποιος σε ποια χώρα ζούμε…

Το γεγονός πως πλέον είναι πολύ εύκολο να «χακάρουν» επιτήδειοι ένα κινητό είναι γνωστό στους πάντες. 

Επομένως, όταν είσαι πολιτικός, ειδικά πρωθυπουργός, πρόεδρος κόμματος, υπουργός, αλλά και βουλευτής, επιβάλλεται να είσαι πολύ προσεκτικός στο τι λες στα τηλέφωνα γενικώς. 

Η παρακολούθηση τηλεφώνων είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και υφίσταται εδώ και πολλές δεκαετίες δεν «ανακαλύφθηκε» στις ημέρες μας και δεν περιορίζεται στην Ελλάδα.

Με λίγα λόγια όλοι πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να προσέχουν τι λένε σε τηλεφωνικές επικοινωνίες. 

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος η όλη υπόθεση. Επιβάλλεται σε μια δημοκρατία όπως η Ελλάδα. 

Και έπραξε άριστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο. 

Και αυτή τη φορά ευελπιστούμε να ριχθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση και να μην μπει στο αρχείο, όπως έγινε με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που είχαν καταγγείλει υπουργοί της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το 2006. 

Τότε, πριν από 16 χρόνια, πέρα από τον «ντόρο» και τη δημοσιότητα, δεν συνέβη κάτι ουσιαστικό, να δούμε με τον Νίκο ποια θα είναι η κατάληξη…  

Η «μάχη» της Κρήτης για Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πολιτική «μάχη» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. αναφορικά με την επικράτηση στην Μεγαλόνησο. 

Έχουμε επισημάνει από την στήλη μας, ότι ο Ανδρουλάκης από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του Κινήματος άρχισε να «ανακτά» το έδαφος που είχε χάσει το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. 

Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε τους τελευταίους δύο μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σημαντικό «έδαφος» σε περιοχές «κλειδιά».    

Όπως υπογράμμισαν στην στήλη μας στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που δραστηριοποιούνται σε περιοχές της Κρήτης που κυριαρχούσε τα τελευταία δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος αρχίζει και παίρνει «κεφάλι» γεγονός που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την Κουμουνδούρου. 

Και αυτό διότι μιλάμε για περιοχές όπως το Ηράκλειο, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ ακόμη και στις εκλογές του 2019. 

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει το 43,22%, η ΝΔ το 30,15% και το Κίνημα Αλλαγής το 11,38%. 

Τα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει και αρκεί μια βόλτα σε μεγάλα καφενεία και καφέ σε περιοχές της Κρήτης για να αντιληφθεί κάποιος το τι ακριβώς συμβαίνει. 

Και το δυσοίωνο για την Κουμουνδούρου είναι ότι και σε ορεινές περιοχές που κυριαρχούσε ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να βλέπουν με καλύτερο μάτι τον Ανδρουλάκη που είναι και Κρητικός και αυτό μετράει ιδιαίτερα στη Μεγαλόνησο. 

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τοπικές δημοσκοπήσεις, μεγάλο μερίδιο από τις «απώλειες» του Αλέξη λαμβάνει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η «μάχη» αναμένεται να «φουντώσει» τους επόμενους μήνες.

Η ξαφνική αγάπη των… Γερμανών  

Η παρουσία της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, στην Αθήνα ήταν σημαντική και περιελάβανε πολλές ειδήσεις. 

Καταρχήν, κατέδειξε την αλλαγή στην εξωτερική πολιτική του Βερολίνου, αναφορικά με το καθεστώς Ερντογάν. 

Για πρώτη φορά, Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε με έμφαση ότι «τα νησιά του Αιγαίου είναι Ελληνικό έδαφος». 

Μάλιστα, η Μπέρμποκ και μπροστά στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κωνσταντινούπολη τόνισε ότι «ως η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης ενδιαφερόμαστε και για τα σύνορα της Ε.Ε.». 

Φυσικά, η αλλαγή στάσης δεν έγινε επειδή ξαφνικά μας αγάπησε η Γερμανική κυβέρνηση, αλλά διότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται σημαντικά και θα αποτελέσει μια ενεργειακή λύση στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βερολίνο μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου από τον Πούτιν. 

Εξάλλου, η Μπέρμποκ, πέρα από το αυτονόητο, να πει δηλαδή ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι Ελληνικά, απέφυγε να αναφέρει έστω και μια λέξη σχετικά με τα υπερσύγχρονα υποβρύχια Τύπου Παπανικολής που κατασκευάζει η Γερμανία για λογαριασμό της Τουρκίας. 

Ο Δένδιας στην κοινή συνέντευξη τύπου κάλεσε την Αναλένα να μην παραδώσει η Γερμανία τα υποβρύχια στην Τουρκία, διότι η Άγκυρα θα τα στρέψει κατά της Ελλάδας και εκείνη δεν είπε λέξη. 

Το ίδιο έκανε και με τις Γερμανικές αποζημιώσεις λόγω των τεράστιων καταστροφών που υπέστη η χώρα μας κατά τη διάρκεια της Χιτλερικής κατοχής. 

Επομένως, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να είναι ικανοποιημένη για την αλλαγή στάσης στα λόγια, αλλά καλό θα είναι να περιμένουμε και πράξεις. 

Διότι, όπως λέει και ο λαός «πολύ λάδι, αλλά από τηγανίτα τίποτα…». 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας