Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Άδωνις, ο Καρανίκας, η απρόσμενη… «αγάπη» και οι «αναταράξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Άδωνις, ο Καρανίκας, η απρόσμενη… «αγάπη» και οι «αναταράξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκεί που λες πως τα έχεις δει και τα έχεις ακούσει όλα στη ζωή σου, σου έρχεται «κατακέφαλα» μια απίστευτη είδηση και αναθεωρείς άμεσα την άποψή σου.

Όποιος έλεγε πριν από λίγα χρόνια ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο πολύ στενός συνεργάτης του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καρανίκας θα έβρισκαν κοινό σημείο επαφής και θα προέβαιναν σε εκατέρωθεν θετικά σχόλια, θα νόμιζες ότι είτε κάνει «πλάκα», είτε ότι θέλει άμεσα ένα καλό γιατρό.

Και όμως, η πραγματικότητα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις την φαντασία.

Είναι γνωστό πως αφορμή στάθηκε η αυτοκριτική του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με τη θεραπευτική κάνναβη, ο οποίος δεν δίστασε να πει δημόσια ότι «είχε δίκιο ο Νίκος Καρανίκας για τη θεραπευτική κάνναβη», επισημαίνοντας πως «ήταν λάθος της ΝΔ το 2018 να μην υποστηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στη Ελλάδα. Τότε άσκησα κριτική και τον αδίκησα (τον Καρανίκα)».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι «το μείζον στην πολιτική δεν είναι να μένεις σταθερός σε μια θέση, το μείζον είναι να μένεις σταθερός στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και να είσαι έτοιμος και να αλλάξεις θέση, εάν συνειδητοποιείς ότι έτσι θα το εξυπηρετήσεις καλύτερα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τα παραπάνω τα είπε στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα στα Εξαμίλια Κορίνθου, όπου έδωσε το παρών και ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος έκπληκτος άκουγε τα όσα έλεγε ο υπουργός και πρώην σφοδρός επικριτής του.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Καρανίκας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «είμαι πολύ συγκινημένος καθότι βλέπω ότι μια ιδέα γίνεται πράξη. Αποκτά ύλη. Μιλάμε για ένα παρεξηγημένο φυτό, την κάνναβη, το οποίο σήμερα έχει αναλάβει να το προχωρήσει ένας παρεξηγημένος υπουργός, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, και αυτή τη στιγμή να μιλάω εγώ που είμαι επίσης παρεξηγημένος από πολύ κόσμο. Ελπίζω η πορεία να ξεπεράσει όλα αυτά που δημιουργούν προβλήματα, όπως η άγνοια και ο φόβος».

Μάλιστα, Γεωργιάδης και Καρανίκας έβγαλαν μαζί και φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται το καλό κλίμα μεταξύ τους.

Η αμοιβαία συμπάθεια που εκδηλώθηκε δεν άρεσε όμως, στην Κουμουνδούρου, καθώς θεώρησαν ότι ο Καρανίκας φτιάχνει το προφίλ ενός εκ των πιο σκληρών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ασκήσει έντονη κριτική στον πρόεδρο Τσίπρα και στην «αριστερή διακυβέρνηση».

Πηγές από την Κουμουνδούρου, ανέφεραν στην στήλη μας, ότι ιδιαίτερη «αναταραχή» επικρατεί στην εσωκομματική τάση «Ομπρέλα», στην οποία ανήκει και ο Καρανίκας.

Μάλιστα, μαθαίνουμε ότι, κάποια κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν με τον Καρανίκα και του συνέστησαν να μην είναι τόσο «διαχυτικός» και «θερμός» με τον Γεωργιάδη, διότι δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα εν όψει των εκλογών.

Το τι απάντησε ο Καρανίκας δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά συνήθως εμμένει στις απόψεις του.

Που πήγε ο «πολιτικός πολιτισμός» βρε παιδιά;

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας