Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο «παρακράτος» των παρακολουθήσεων, ο Μητσοτάκης και τα… «κακώς κείμενα» και η...

Το «παρακράτος» των παρακολουθήσεων, ο Μητσοτάκης και τα… «κακώς κείμενα» και η ατυχής «επίθεση» Βενιζέλου

Το «παρακράτος» των παρακολουθήσεων και η… κάθαρση.

Όσο περνά ο χρόνο «χοντραίνει» ολοένα και περισσότερο το «παιχνίδι» των παρακολουθήσεων των πολιτικών και όχι μόνο, προσώπων.

Οι αποκαλύψεις είναι συνεχείς και πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια «καταιγίδα» αποκαλύψεων που θα προκαλέσει «σεισμό» στην ελληνική κοινωνία.

Αφορμή στάθηκε η άστοχη πολιτικά και ηθικά – ενέργεια της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη για να ενεργοποιηθούν τα υγιή «γρανάζια» του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος σε αυτή την πολυεπίπεδη υπόθεση.

Ο Τάσος Τέλλογλου προκάλεσε τρικυμία στα ήδη ταραγμένα νερά του εγχώριου πολιτικού συστήματος και οι αποκαλύψεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως τόνισαν κυβερνητικά στελέχη στην στήλη μας, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι ίδιοι άνθρωποι, υποκινούμενοι από τα ίδια κέντρα, έχουν προχωρήσει σε παρακολουθήσεις πολιτικών και μεγαλοεπιχειρηματιών με μοναδικό στόχο να «εκβιάσουν» για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Οι ίδιες πηγές από την κυβέρνηση τόνισαν ότι πρόκειται για ανθρώπους που δραστηριοποιούνται τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων και λειτουργούν στα πρότυπα της «μαφίας».

Το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός θέλει να βγουν «όλα στο φως» και γι’ αυτό τον λόγο ανέλαβε την όλη υπόθεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Τα επεισόδια του σήριαλ των παρακολουθήσεων μόλις άρχισαν και αναμένεται να «σπάσουν» όλα τα κοντέρ τηλεθέασης.

Ο Μητσοτάκης «μαζεύει» τα… «κακώς κείμενα» εντός της ΝΔ

Ο πρωθυπουργός καθημερινά δέχεται σκληρή κριτική με αφορμή την αποκάλυψη της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, τόσο από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποια στελέχη της κυβερνώσας παράταξης στην προσπάθειά τους να «ανταποδώσουν τα πυρά» βγήκαν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα και εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση, κυρίως στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, κάποια «γαλάζια» στελέχη υπερέβησαν τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την κριτική στα αντίπαλα κόμματα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την «δυσφορία» του και ζήτησε άμεσα από στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου να επικοινωνήσουν με τα εν λόγω στελέχη προκειμένου να αφήσουν στην άκρη την «ακραία» ρητορική και να «χαμηλώσουν» τους τόνους.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν στην στήλη ότι ο Κυριάκος δεν θέλει πολιτική της «κλειδαρότρυπας», επισημαίνοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες «δεν μπορείς να ζητάς από τον άνθρωπο που παρακολουθούσαν να βγει και να πει δημόσια τους λόγους που τον παρακολουθούσαν».

Ο Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στην «πόλωση» και τον «αυριανισμό» που πάει να δημιουργηθεί στην πολιτική ζωή της χώρας μας και αυτό θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς δόθηκε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να μην υπάρχουν πολιτικά «χτυπήματα κάτω από την ζώνη».

Η επίθεση του Βενιζέλου στην κυβέρνηση

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει στην πολιτική ζωή της χώρας μας η επίθεση που έχει εξαπολύσει κατά της κυβέρνησης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την αποκάλυψη της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συγκυβερνήτης στις μνημονιακές κυβερνήσεις, αναφέρθηκε με «καυστικό» τρόπο στην όλη υπόθεση επιρρίπτοντας ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό και επισημαίνοντας ότι η παρακολούθηση ήταν παράνομη και κακώς ο Κυριάκος μίλησε για νόμιμη «επισύνδεση».

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης, με τον υπουργό Επικρατείας και Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργο Γεραπετρίτη, να υπογραμμίζει ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτούργησε με νόμο του ΠΑΣΟΚ που ψηφίστηκε από την Βουλή το 1994.

Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι μέχρι πρότινος ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ένα από τα παλαιά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που «πίεζαν» τον Νίκο Ανδρουλάκη να αλλάξει πολιτική τακτική και να έρθει πιο κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δηλαδή, να είναι έτοιμος ο Νίκος να συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο.

Μάλιστα ο Μητσοτάκης πρότεινε τον Βενιζέλο για μέλος της Επιτροπή Σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης που αποτελείται από μόλις επτά προσωπικότητες των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αλλαγή στάσης έχει προκαλέσει εντύπωση, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που δίνουν μια εξήγηση.

Όπως τόνισαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη στην στήλη μας, ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος βρήκε μια πολύ καλή αφορμή για να έρθει πιο κοντά με τον Ανδρουλάκη, καθώς το αφήγημα της συγκυβέρνησης με την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν του «έβγαινε».

«Ο Νίκος συνέχιζε να τον κρατά σε απόσταση από την Χαριλάου Τρικούπη και από το κέντρο αποφάσεων του κόμματος και τώρα προσπαθεί με την αλλαγή τακτικής να έρθει πιο κοντά με τον Ανδρουλάκη», μας είπε χαρακτηριστικά στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Πάντως, όπως μαθαίνουμε, ούτε η νέα τακτική του Ευάγγελου πρόκειται να πιάσει τόπο, καθώς ο Νίκος θέλει δίπλα του νέα πρόσωπα που να προέρχονται από καθαρά δικές του επιλογές.

Επομένως, μάλλον ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βγει διπλά χαμένος.

Και με τον Ανδρουλάκη δεν θα έρθει πιο κοντά και τις καλές σχέσεις που είχε με τον Κυριάκο θα χαλάσει.

Ο χρόνος θα δείξει… 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας