Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο «δίλημμα» Μητσοτάκη, η επανεμφάνιση… Καραμανλή και το ζευγαράκι της… «Αγίας Παρασκευής»

Το «δίλημμα» Μητσοτάκη, η επανεμφάνιση… Καραμανλή και το ζευγαράκι της… «Αγίας Παρασκευής»

Το «δίλημμα» Μητσοτάκη και οι αλλαγές που έρχονται 

Οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές του πρωθυπουργού, εκτός από χαρούμενες οικογενειακές στιγμές και ξεκούραση, περιλαμβάνουν και πολύ δουλειά. 

Η υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και ο επερχόμενος δύσκολος ενεργειακά χειμώνας, επιβάλλουν η κυβέρνηση να ακολουθήσει ένα καλά σχεδιασμένο πλάνο προκειμένου να ανταπεξέλθει των πολλών δυσκολιών. 

Έτσι και στις ολιγοήμερες διακοπές του ο Κυριάκος, σε συνεννόηση με πολύ στενούς του συνεργάτες, σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του. 

Εκτός της υπόθεσης Ανδρουλάκη δύο είναι οι βασικοί άξονες που θέλει να κινηθεί ο πρωθυπουργός. 

Ο πρώτος είναι η κοινωνική πολιτική με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και η ενίσχυση των επιχειρήσεων και των αγροτών. 

Ο δεύτερος είναι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Δηλαδή, ένας «μίνι» ανασχηματισμός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σκέπτεται να προσχωρήσει σε περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ώστε να «βαδίσει» προς τις εθνικές εκλογές με την καλύτερη δυνατή ομάδα.  

Εξάλλου, ο Μητσοτάκης τα τρία χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας έχει δείξει ότι δεν αρέσκεται στο να αλλάζει τους πάντες και τα πάντα για λόγους εντυπωσιασμού ή για να αλλάξει την πολιτική επικαιρότητα. 

Πάντα οι όποιες κινήσεις του ήταν στοχευμένες και αφορούσαν την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για να προβεί σε σημειακές αλλαγές σε υπουργεία που έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις και λάθη που πλήττουν την εικόνα της κυβέρνησης. 

Όπως επισημαίνουν στελέχη της κυβέρνησης που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό, «καλό είναι να υπάρξει αέρας ανανέωσης στην κυβέρνηση για να δοθεί μια νέα δυναμική στο κόμμα που θα δώσει ώθηση για την τελική ευθεία που θα οδηγήσει στις εθνικές εκλογές». 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, από την πλευρά του ο Κυριάκος δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις, αν και ο ίδιος έχει επισημάνει κάποιες «ανορθογραφίες» στο κυβερνητικό σχήμα. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην στήλη, ότι τις επόμενες ημέρες και πριν το τέλος του μήνα ο πρωθυπουργός θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις. 

Να σημειωθεί ότι, όπως μαθαίνει η στήλη, εσωτερικές αλλαγές θα γίνουν από τον Κυριάκο και στο Μέγαρο Μαξίμου, με ανάθεση αρμοδιοτήτων σε πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν και τόσο ενεργό ρόλο.  

Η επανεμφάνιση… Καραμανλή    

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι γεγονός πως εμφανίζεται σπάνια σε εκδηλώσεις και ακόμη σπανιότερα μιλά σε αυτές. 

Όπως έγινε γνωστό ο Κώστας Καραμανλής θα παραστεί σε εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του παλαιού φίλου του και στενού του συνεργάτη πρώην υπουργού Ιωάννη Κεφαλογιάννη στο ανοικτό θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» στα Ανώγεια Ρεθύμνου στην Κρήτη. 

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του Δήμου Ανωγείων που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου. 

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, πολλοί ήταν εκείνοι που τόνισαν πως τα όσα θα πει ο Κώστας Καραμανλής θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά μετά το θέμα των υποκλοπών που βρίσκεται στην πολιτική επικαιρότητα. 

Μην ξεχνάμε ότι και επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή υπάρξει μια ανάλογη περίπτωση με παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων υπουργών της κυβέρνησής του το 2006. 

Τότε, παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε, δεν υπήρξε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα αναφορικά με τους δράστες της όλης υπόθεσης. 

Επομένως, όλοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον αν ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο θέμα Ανδρουλάκη και τι ακριβώς θα πει.   

Να σημειωθεί, ότι ο πρώην πρωθυπουργός στις ομιλίες του συνηθίζει να αναφέρεται, έστω και επιγραμματικά, σε θέματα επικαιρότητας.  

Το ζευγαράκι της… «Αγίας Παρασκευής»  

Σκόνη και θρύψαλα αφήνουν πίσω τους ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η νεοαφιχθείσα στην πολιτική σκηνή της χώρας μας Αφροδίτη Λατινοπούλου. 

Δεν πρόλαβε η Αφροδίτη να δώσει τα χέρια με τον Κωνσταντίνο και τινάχθηκε στον αέρα η συμμαχία Μπογδάνου – Τζήμερου – Κρανιδιώτη. 

Μάλιστα, ο Κρανιδιώτης σχολίασε με πολύ «καυστικό» τρόπο την διαγραφή του Μπογδάνου, ο οποίος επιμένει ότι έφυγε μόνος του και δεν διαγράφηκε. 

Βέβαια πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν προδικάσει το αποτέλεσμα της συνεργασίας των τριών αμέσως μόλις ανακοινώθηκε.

Να σημειωθεί, ότι στην στήλη μας από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι «πέφτουν» στοιχήματα για το πότε θα διαλυθεί η «εύθραυστη» συμμαχία.  

Εξάλλου, είναι γνωστός ο «εκρηκτικός» χαρακτήρας του Κωνσταντίνου. 

Πάντως, η Αφροδίτη παρέμεινε πιστή στον Κωνσταντίνο και δήλωσε ότι θα τον ακολουθήσει στην νέα «μοναχική», προς το παρόν, πολιτική του προσπάθεια.  

Αμέσως οι «κακές γλώσσες» άρχισαν να σχολιάζουν την νέα συμμαχία στην πολιτική σκηνή του τόπου, δίνοντας μάλιστα και ονομασία στην νέα προσπάθεια: «Το ζευγαράκι της… Αγίας Παρασκευής». 

Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία και όνειρα μονάχα «πολιτικά και απονήρευτα»… 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας