Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο Debate για τα μάτια του κόσμου, η άνοστη… σούπα και το...

Το Debate για τα μάτια του κόσμου, η άνοστη… σούπα και το παρασκήνιο

Πολύς λόγος για το τίποτα αναφορικά με το πολυδιαφημισμένο, αλλά ανούσιο και αδιάφορο, debate.

Για ακόμη μια φορά, οι πολιτικοί αρχηγοί θα «αναλωθούν» σε βαρετούς μονολόγους, που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στους ψηφοφόρους που θα παρακολουθήσουν (όσοι παρακολουθήσουν) την «τηλεμαχία».

Θα πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες, πολιτικοί, κομματάρχες και καναλάρχες, ότι η «ανάλατη σούπα» δεν αρέσει πλέον σε κανέναν και επιβάλλεται επιτέλους να γίνουν κάποια βήματα μπροστά.

Επιβάλλεται, ενώ πλησιάζουμε στα μέσα του 21ου αιώνα, να τολμήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων στην  Ελλάδα, να βγουν δημόσια και να κάνουν ένα ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο, για να βγάλει και ο κόσμος τα συμπεράσματά του.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι φωνές της πολιτικής λογικής που επιτάσσουν σε κάθε κόμμα τι θα πρέπει να πράξει, ανάλογα με την πολιτική θέση που βρίσκεται.

Αναφορικά με την τηλεοπτική συνάντηση των πολιτικών αρχηγών εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, μαθαίνουμε ότι υπήρξαν πολλές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Καταρχάς, ο Αλέξης Τσίπρας «πίεσε» με κάθε τρόπο για να πραγματοποιηθεί μια «τηλεμαχία» μεταξύ του ιδίου και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός αρνήθηκε, καθώς δεν θα είχε να κερδίσει τίποτα από μια «ζωντανή» τηλεοπτική συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας, που βλέπει να μένει πολύ πίσω από τον στόχο της πρωτιάς, μόνο να κερδίσει θα είχε από μια τηλεοπτική συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θα χρησιμοποιούσε θεμιτά και αθέμιτα μέσα, με «χτυπήματα κάτω από τη μέση», προκειμένου να αλλάξει το πολιτικό κλίμα υπέρ του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να αποφύγει τις «κακοτοπιές» και γι’ αυτό αρνήθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, όπως μαθαίνει η στήλη, ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε όχι και για ακόμη ένα λόγο. Δεν θέλησε να «απαξιώσει» τον τρίτο πολιτικό αρχηγό, τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος εκπροσωπεί ένα κόμμα που κυβέρνησε την χώρα για περισσότερα από 20 χρόνια.

Σύμφωνα με καλές πηγές, κάποια στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, «έπεσε» και η πρόταση να γίνει ένα debate, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, με ελεύθερο διάλογο μεταξύ τους.

Το σίγουρο είναι ότι η τηλεθέαση θα εκτινασσόταν στα ύψη, αλλά τελικά δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή».

Η ουσία είναι ότι πάμε για ένα σόου πολύ βαρετό, στο οποίο, μονάχα οι επικεφαλής των μικρότερων κομμάτων έχουν να κερδίσουν κάποιους πόντους, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να απευθυνθούν σε μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων.

Πολύ λάδι και από τηγανίτα τίποτα… 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας