Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ άνοδος Ανδρουλάκη, η πτώση Τσίπρα και ο κίνδυνος στις δεύτερες κάλπες...

Η άνοδος Ανδρουλάκη, η πτώση Τσίπρα και ο κίνδυνος στις δεύτερες κάλπες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου φαίνεται να ξυπνά από τον δεκαετή «λήθαργο» και εμφανίζεται έτοιμο να διεκδικήσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον παραπαίοντα ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί ιδιαίτερος προβληματισμός, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν ότι, αν δεν βρεθούν άμεσα λύσεις, στις δεύτερες κάλπες το κόμμα θα βρεθεί κάτω από τις 20 μονάδες, με το ΠΑΣΟΚ να «καρπώνεται» το μεγαλύτερο μέρος από τις σημαντικές απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με καλές πηγές της στήλης μας, η αμφισβήτηση της πολιτικής που ακολουθεί ο πρόεδρος Αλέξης εντείνεται, με πολλά κορυφαία στελέχη να ζητούν, μετά τις εκλογές στις 25 Ιουνίου, αλλαγές, που θα αφορούν και στο πρόσωπο του προέδρου.

Στο «παιχνίδι», όπως μαθαίνουμε, έχουν μπει κορυφαία ονόματα του κόμματος και αναδύεται έντονα άρωμα γυναίκας, πίσω από κλειστές πόρτες, όπου πραγματοποιούνται «μυστικές» συσκέψεις κορυφαίων στελεχών.

Και αποτελεί γεγονός, πως η συντριπτική ήττα, την οποία δεν περίμενε κανένας, είτε μέλος του κόμματος, είτε στελέχη αντίπαλων κομμάτων, αλλά και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, έχει αλλάξει τα δεδομένα για την ηγεσία του άλλοτε κραταιού ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό, του αρνητικού κλίματος που επικρατούσε το βράδυ της Κυριακής, στον τελευταίο όροφο των γραφείων στη Κουμουνδούρου είναι πως, ο Αλέξης ήταν σε έξαλλη κατάσταση και φώναζε πως θα παραιτηθεί.

Μάλιστα, «έπεσαν» πάνω του όλοι οι στενοί του συνεργάτες και η σύζυγός του, για να τον ηρεμήσουν, λένε στη στήλη μας άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Κουμουνδούρου.

Με λίγα λόγια, όλο το βάρος μετατοπίζεται στην αντιμετώπιση του ΠΑΣΟΚ και του ανερχόμενου Νίκου Ανδρουλάκη και στο πως στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει αυτό το 20%, που του δίνει έστω και απόλυτα οριακά μια ελπίδα για το μέλλον.

Πάντως, επιβάλλεται να αλλάξουν πολλά, όπως τόνισε σε συνέντευξή του, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος μάλιστα δεν εξελέγη βουλευτής.

«Είναι σαφές ότι στραβά αρμενίζουμε σε μια σειρά ζητήματα, το κόμμα πρέπει να ομολογήσει τις αδυναμίες του», σημείωσε, μεταξύ άλλων, δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας για το ΣΥΡΙΖΑ.

Έρχεται με «φόρα» ο Ανδρουλάκης…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας