Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟι αλλαγές στο γραφείο του Τσίπρα, η Πόπη που «κόπηκε με φόρα»...

Οι αλλαγές στο γραφείο του Τσίπρα, η Πόπη που «κόπηκε με φόρα» και οι «αντάρτες»

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε χαριτολογώντας τα τελευταία 24ωρα, μετά τις εκλογές, ότι η Κουμουνδούρου θα πρέπει να σημάνει amber alert για την Πόπη Τσαπανίδου, καθώς «αγνοείται» από το βράδυ της Κυριακής.

Μάλιστα, χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος Αλέξης πήγε μόνος του στο Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς κανέναν ή καμία, να τον συνοδεύει, γεγονός πρωτόγνωρο για τον Τσίπρα. Πάντα, σε ανάλογες περιπτώσεις είχε κάποιον ή κάποια δίπλα του.

Όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά το βράδυ της Κυριακής «η ήττα δεν έχει φίλους, ενώ η νίκη έχει πολλούς υποστηρικτές».

Αυτό που μαθαίνει η στήλη μας από καλές πηγές, είναι ότι ο Αλέξης, ήδη έχει κάνει κάποιες σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό του γραφείο.

Μεταξύ άλλων, περιορίζεται ο ρόλος της Πόπης Τσαπανίδου και δεν θα βγαίνει, όσο συχνά έβγαινε, σε κανάλια και ραδιόφωνα, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος αναλαμβάνει και πάλι, μέχρι τις εκλογές στις 25 Ιουνίου αυξημένες αρμοδιότητες.

Παράλληλα, αλλάζουν και κάποια στελέχη στον σχεδιασμό και την επικοινωνία του κόμματός.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας, τις επόμενες ημέρες θα έρθει σε επαφή με όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως Αχτσιόγλου, Δούρου (που είναι στα μαχαίρια με τον Παπαδημούλη), Τζανακόπουλο, Τσακαλώτο, Βούτση κτλ., προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος στις εκλογές.

Καλές πηγές από την Κουμουνδούρου λένε στη στήλη μας, ότι ο Αλέξης είναι αποφασισμένος μετά τις εκλογές στις 25 Ιουνίου να τα αλλάξει όλα και όλους.

Για να μπορέσει όμως ο Τσίπρας να σταθεί την επόμενη ημέρα των εκλογών, θα πρέπει στις 26 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει βρεθεί κάτω από το 20%, που πήρε στις εκλογές της περασμένης Κυριακής και αν είναι δυνατόν να έχει αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα ποσοστά του.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει κάτω από το 20% και το ΠΑΣΟΚ πλησιάσει επικίνδυνα την δεύτερη θέση, τότε τα πράγματα για τον πρόεδρο Αλέξη θα γίνουν «ασφυκτικά» και οι κινήσεις που θα μπορεί να κάνει θα είναι πολύ περιορισμένες.

Εμείς, από τη στήλη μας είχαμε επισημάνει τους κινδύνους για τον ΣΥΡΙΖΑ και είχαμε υπογραμμίσει ότι σε περίπτωση μεγάλης ήττας, ο Αλέξης θα προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές, με τη συμμετοχή όλων των μελών του κόμματος.

Ο χρόνος θα δείξει… 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας