Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Ανδρουλάκης, το «κόψιμο» Καστανίδη, το «ξεσκαρτάρισμα» και η επόμενη μέρα

Ο Ανδρουλάκης, το «κόψιμο» Καστανίδη, το «ξεσκαρτάρισμα» και η επόμενη μέρα

Αρχίζει σταδιακά να ξεκαθαρίζει το τοπίο, εντός του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις κινήσεις που θα κάνει την επόμενη ημέρα των εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ενδεικτικό των προθέσεων του προέδρου είναι η απόφασή του να «κόψει» από τη Βουλή τον Χάρη Καστανίδη και να κρατήσει την έδρα του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Μπορεί στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά τις αντιδράσεις, να επισημαίνουν ότι η κίνηση αυτή δεν σημαίνει ότι και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση ο πρόεδρος θα «κατέβει» στην Α΄ Θεσσαλονίκης, αλλά η κίνηση και μόνο, αποτελεί «ηχηρό» μήνυμαστο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως μαθαίνει η στήλη μας από καλές πηγές, η εν λόγω κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αποτελεί μια πρώτη προειδοποίηση, προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν θα ανεχθεί διαφοροποιήσεις και αμφισβήτηση της πολιτικής που ακολουθεί.

Υπενθυμίζεται, πως στο παρελθόν, ο Χάρης Καστανίδης είχε εκφράσει διαφορετική άποψη από εκείνη του προέδρου σε σημαντικά θέματα, όπως στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και στην επιμονή του Νίκου Ανδρουλάκη, να λέει όχι σε συνεργασία με πρωθυπουργό, είτε τον Μητσοτάκη, είτε τον Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο Χάρη Καστανίδης, εξέφρασε δημόσια μια μεγάλη «πικρία», καθώς δεν ενημερώθηκε εγκαίρως και η κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη χαρακτηρίζεται ως προσβλητική προς το πρόσωπο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Στενοί συνεργάτες του Χάρη Καστανίδη, τόνισαν με έμφαση στη στήλη μας, πως «αν δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί το γραφείο του προέδρου δεν βγάζει μια επίσημη ανακοίνωση, στην οποία να δηλώνει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα πάρει στις επόμενες εκλογές την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης; Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…».

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του ο Χάρης Καστανίδης τόνισε τα εξής: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο.

Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μια εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.

Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια. Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

Το συγκεκριμένο μήνυμα του προέδρου το έχουν λάβει και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αναμένεται να απαντήσουν συντονισμένα μετά τις εκλογές, στην περίπτωση που προκληθούν από τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη.

Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα στις 25 Ιουνίου, καθώς αν το ΠΑΣΟΚ ανεβάσει τα ποσοστά του, τότε ο Νίκος θα είναι πανίσχυρος την επόμενη ημέρα εντός του κόμματος.

Αναμένονται εξελίξεις και στο ΠΑΣΟΚ…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας