Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ ΣΥΡΙΖΑ, ο «αποκλεισμός» της «Ομπρέλας», η εσωκομματική κριτική, όλο το παρασκήνιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο «αποκλεισμός» της «Ομπρέλας», η εσωκομματική κριτική, όλο το παρασκήνιο

Ησυχία δεν μπορεί να βρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια πλευρά προσπαθεί να «συγκρατήσει» τα ποσοστά του κόμματος του και από άλλη έρχεται αντιμέτωπος με κορυφαία στελέχη που τέθηκαν εκτός προεκλογικού «μηχανισμού». Δύσκολες ώρες για τον Αλέξη Τσίπρα.

Μια βόλτα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου αρκεί για να αντιληφθεί κάποιος τι συμβαίνει, στο άλλοτε κραταιό κόμμα του  προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

Η πολυκοσμία που υπήρχε σε περασμένες προεκλογικές περιόδους αποτελεί πλέον μακρινή ανάμνηση.

Τα πολλά, πολυτελή αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται έξω από τα γραφεία, πλέον δεν υπάρχουν, τα «πηγαδάκια» εκατοντάδων στελεχών στην πλατεία, δεν υφίστανται και οι δημοσιογράφοι δεν είναι στημένοι απέναντι από την κεντρική είσοδο.

Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις.

Σήμερα, μετά την παταγώδη αποτυχία της 21ης Μαΐου, κυριαρχούν η κατήφεια και ο προβληματισμός για την επόμενη ημέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, καταβάλει μια τελευταία προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει το δυσμενές κλίμα και να βάλει πλώρη για «απεγκλωβισμό» του σκάφους.

Στο πλαίσιο αυτό ανανέωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα στελέχη που βρίσκονται δίπλα του και τα οποία θα βγουν μπροστά κατά τη διάρκεια της νέας προεκλογικής περιόδου.

Η εν λόγω όμως ανανέωση, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς πολλά παλαιά, αλλά και νεότερα  στελέχη, βρέθηκαν εκτός κομματικού μηχανισμού.

Η έντονη ενόχληση φάνηκε και στη συνεδρίαση της Βουλής, την περασμένη Κυριακή, καθώς σε «πηγαδάκια» που σχημάτισαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκρυβαν τον θυμό τους για τις αποφάσεις του προέδρου.

Η εν λόγω ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα έρχεται να προστεθεί στην απόφασή του να «βγαίνουν» συγκεκριμένα στελέχη σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν «γκάφες» και «παρατράγουδα», όπως του Γιώργου Κατρούγκαλου και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης μας, ιδιαίτερα πικραμένα εμφανίζονται σύσσωμα τα στελέχη της εσωκομματικής τάσεις των «53», της λεγόμενης «Ομπρέλα», καθώς ο Τσίπρας τους άφησε όλους έξω από το νέο «σχήμα».

Η φαινομενική ηρεμία που επικρατεί στην Κουμουνδούρου, αναμένεται να μετατραπεί σε «καταιγίδα», αμέσως μετά τις εκλογές στις 25 Ιουνίου, ειδικά αν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά για το κόμμα.

Οι πάντες βρίσκονται σε θέσεις «μάχης» και περιμένουν την επόμενη ημέρα των εκλογών, για να εκδηλώσουν τις θέσεις και τις προθέσεις τους.

Στην αντίπερα όχθη, στο ΠΑΣΟΚ, ακούνε τις ειδήσεις από την Κουμουνδούρου και «τρίβουν» τα χέρια τους, καθώς προσδοκούν σε αύξηση των ποσοστών τους, εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος θα το φανταζόταν αυτό πριν από μερικά χρόνια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε σε πολιτική «αφαίμαξη» του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντάς το λίγο πάνω από το 6%.

Η ζωή κάνει κύκλους…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας