Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ ΣΥΡΙΖΑ, το όνειρο που χάθηκε, η «πόρτα» από τους νέους και...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το όνειρο που χάθηκε, η «πόρτα» από τους νέους και η «πτώση» που συνεχίζεται

Τη μια «σφαλιάρα» μετά την άλλη δέχονται στην Κουμουνδούρου, γεγονός που προβληματίζει έντονα τον πρόεδρο και τους στενούς του συνεργάτες. Το γεγονός της πολιτικής «κατάρρευσης» του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύεται και από την μεγάλη πτώση των ποσοστών του κόμματος στους νέους.

Μοιάζει να μην έχει τέλος ο κατήφορος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που προσπαθούν στην Κουμουνδούρου να βρουν ένα καλό βηματισμό μετά την ηχηρή «σφαλιάρα» της 21ης Μαΐου, έρχονται οι αναλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων και δημιουργούν μεγαλύτερη κατήφεια και προβληματισμό.

Ειδικότερα, αναφορικά με τους νέους, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει πτώση 13,9% στην ηλικιακή κατηγορία 17 – 24 ετών, πτώση 12,1% στην ψήφο των φοιτητών/τριών και πτώση 13,1% στην ηλικιακή κατηγορία 25 – 34 ετών.

Αντίθετα, η ΝΔ στην ψήφο των νέων, 17 – 24 ετών, απέσπασε ποσοστό 33,1%, με άνοδο 3,1%, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Το γεγονός αυτό έχει σημάνει συναγερμό στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς χάνει μια κατηγορία ψηφοφόρων, στην οποία υπερτερούσε κατά κράτος των άλλων κομμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι, στην πλειονότητά τους, δεν βλέπουν πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, ως την εναλλακτική πολιτική δύναμη που θα «χτυπήσει» το κατεστημένο και θα δώσει ένα καλύτερο μέλλον στους νέους και τις νέες, που τελειώνουν το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο και ξεκινούν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει συγκροτήσει μια ειδική ομάδα, υπό την επίβλεψη του στενού του συνεργάτη, Νάσο Ηλιόπουλου, προκειμένου να διαπιστώσουν τα λάθη που έγιναν και έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ το έρεισμα που είχε στους νέους και τις νέες.

Τώρα, τι μπορείς να βρεις και να βελτιώσεις μέσα σε λίγες ημέρες, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Ενός κακού μύρια έπονται… (που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι)

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας