Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ ΣΥΡΙΖΑ, οι αλλαγές στα ψηφοδέλτια, οι αντιδράσεις και το «εκρηκτικό» κλίμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι αλλαγές στα ψηφοδέλτια, οι αντιδράσεις και το «εκρηκτικό» κλίμα

Αλλαγές στα ψηφοδέλτια αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος ετοιμάζεται να αλλάξει πρόσωπα στις εκλογικές λίστες, αφήνοντας έξω από τη Βουλή στελέχη που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

Είναι γνωστό πως οι εκλογές στις 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν με λίστα. Και είθισται οι λίστες να διαμορφώνονται ανάλογα με τα αποτελέσματα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης. Δηλαδή, ο πρώτος σε «σταυρούς» μιας εκλογικής περιφέρειας, να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο νέο ψηφοδέλτιο, ο δεύτερος την δεύτερη κτλ.

Την άτυπη αυτή εσωκομματική ισορροπία, ακούγεται έντονα, πως αναμένεται να «διαταράξει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θέλει να συμπεριλάβει σε εκλόγιμες θέσεις δικά του πρόσωπα, που είναι νέα και άφθαρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, στις προθέσεις του προέδρου Αλέξη είναι να αφήσει εκτός Βουλής κάποια στελέχη της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα», τα οποία εξελέγησαν βουλευτές στις πρώτες κάλπες και αναμένεται να επικυρώσουν την είσοδό τους στη Βουλή και στη νέα εκλογική αναμέτρηση.

Οι «κακές γλώσσες» στην Κουμουνδούρου, λένε πως μόλις έγιναν γνωστές οι προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα, οι εμπλεκόμενοι έστειλαν αυστηρό μήνυμα στον πρόεδρο «να μην τολμήσει να κάνει αλλαγές στις λίστες», καθώς θα αντιδράσουν ανάλογα.

Όπως μαθαίνει η στήλη μας από καλές πηγές, ο πρόεδρος δεν έχει λάβει ακόμη οριστικές αποφάσεις, αλλά το σκέπτεται πολύ σοβαρά, καθώς δεν θέλει εν μέσω προεκλογικής περιόδου να ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» και να γίνει ο κακός χαμός στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, μάλλον θα υπάρξει νέα αποσυσπείρωση, γεγονός που θα οδηγήσει το κόμμα κάτω από το 18%, δημιουργώντας ένα «εκρηκτικό» κλίμα που θα φέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Παράλληλα, ακούγεται ότι θα γίνουν αλλαγές και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στην Κουμουνδούρου συζητούν το ενδεχόμενο η Πόπη Τσαπανίδου να μεταφερθεί σε εκλόγιμη θέση σε περιφέρεια της Αθήνας, ώστε να αδειάσει μια εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να βάλει σε εκλόγιμες θέσεις νέα στελέχη που βρίσκονται στο στενό πυρήνα των συνεργατών του, όπως ο Νίκος Φαραντούρης και η Διάνα Βουτυράκου.

Οι συσκέψεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχείς και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Μεγάλο ζητούμενο είναι να μην υπάρξουν και σε αυτή τη προεκλογική περίοδο τηλεοπτικά «παρατράγουδα» και γι’ αυτό το λόγο από την Κουμουνδούρου έχει σταλεί αυστηρό μήνυμα προς όλα τα στελέχη να είναι πολύ προσεκτικά στις δηλώσεις τους.

Αναμένονται αλλαγές και «αναταράξεις»…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας